28 Mart 2024, Perşembe

Taliban, depremzedeler için toplanan bağışı poşet içinde teslim etti

Taliban, depremzedeler için toplanan bağışı poşet içinde teslim etti

Türkiye'ye deprem nedeniyle yardım yollayan ülkelerden biri de Afganistan oldu. Taliban, depremzedeler için toplanan 50 bin dolarlık bağışı, Türk Büyükelçi'ye poşet içinde teslim etti.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketlerinin ardından Afganistan'da yönetimi ele geçieren Taliban, depremzedeler için bağış kampanyası başlattı. Afgan Kızılayı, 4,5 milyon Afgani, yani 50 bin dolar bağış topladı.

 

POŞET İÇİNDE TESLİM ETTİLER

Afgan Kızılayı Başkanı Matiul Hak Halis, Türkiye Afganistan Büyükelçisi Cihad Erginay'a toplanan bağışı naylon poşet için teslim etti. Halis, Türk halkına başsağlığı mesajını iletti. Büyükelçi Erginay da yardım için teşekkür etti ve depremden etkilenen ailelere yardımı iletme sözü verdi.

 

160 BİN DOLARLIK DESTEK AÇIKLAMIŞLARDI

Afganistan Dışişleri Bakanlığı geçen hafta Türkiye ve Suriye'ye depremden etkilenen ailelere destek için 160 bin dolarlık nakit yardımda bulunacağını açıklamıştı.

 

PARALARI PUL OLDU

20 yıl boyunca Amerikan işgali altında kalan Afganistan'ın para biriminin, ABD doları karşısındaki güçsüzlüğü dikkat çekti. 4,5 milyon Afgani, yalnızca 50 bin dolar ediyor. 1 dolar tam 90 Afgani değerinde.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Deprem Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.