20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Dakika: Okullarda maske mecburiyeti kalktı

Son Dakika: Okullarda maske mecburiyeti kalktı

Son Dakika: Bakan Koca'dan kafa karışıklığını ortadan kaldıran paylaşım: Okullarda maske mecburiyeti kalktı

Son dakika: Bilim Kurulu toplantısının ardından kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğunun kaldırılması sonrası okullardaki durum kamuoyunda kafa karışıklığı yaratmıştı. Bunun üzerine sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan Bakan Koca, okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyetinin kalktığını söyledi.

Bugün son kez bir araya gelen Bilim Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile kameralar karşısına geçerek kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldığını duyurdu. Ancak toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasının, vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edeceği de belirtildi.

BAKAN KOCA KAFA KARIŞIKLIĞINI GİDERDİ

Kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğun kaldırılması ancak sağlık kuruluşlarında devam etmesi nedeniyle okullar ve eğitim kurumlarındaki durum merak ediliyordu. Bunun üzerine Bakan Koca'dan kafa karışıklığını ortadan kaldıran bir paylaşım geldi.

 

OKULLARDA MASKE MECBURİYETİ KALKTI

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2 bin 604 olan vaka sayısından bu belli." ifadelerine yer verdi.

YÖK'TEN AÇIKLAMA

Öte yandan YÖK Başkanı Erol Özvar da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Bilim Kurulumuzun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda tüm yükseköğretim kurumlarında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Maskesiz bu yeni dönemde tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyorum." dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Son Dakika: Bakan Koca'dan kafa karışıklığını ortadan kaldıran paylaşım: Okullarda maske mecburiyeti kalktı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.