25 Nisan 2024, Perşembe

Son Dakika: Hatay'da 6.4 ve 5.8 şiddetinde iki büyük deprem! Yıkım ve can kaybı var

Son Dakika: Hatay'da 6.4 ve 5.8 şiddetinde iki büyük deprem! Yıkım ve can kaybı var

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay'da iki büyük sarsıntı daha yaşandı. Saat 20.04'te Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde, 20.07'de ise Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kentte bazı binalar yıkılırken, bölgede çok sayıda artçı sarsıntı yaşanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerde 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 213 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Hatay'da büyük hasara neden oldu. Şehirde binlerce bina yıkılırken, çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti.

HATAY 6.4 İLE SALLANDI

Depremin şokunu atlatamayan Hatay bir kez daha sallandı. Afad, Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 16.74 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

3 DAKİKA SONRA BİR DEPREM DAHA

6.4'lük büyük depremden 3 dakika sonra 20.07'de Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İkinci deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Şehirde bazı binaların yıkıldığı belirtildi.

 

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Üst üste yaşanan depremlerin adından helikopterle Kahramanmaraş'tan Hatay'a geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son durumu aktardı. Bakan Soylu, "Alan taramasından sonra biri Antakya, biri Defne biri Samandağ olmak üzere 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, 213 kişi hastaneye sevk edildi." ifadelerini kullandı.

"HASARLI BİNALARA GİRİLMESİ SON DERECE RİSKLİ"

Soylu, "Denizde suyun yükselmesi konulu uyarı Kandilli Rasathanesi'nden hem bize hem de 10'dan fazla ülkeye geçti. Daha sonra bu uyarı geri çekildi. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu akşam artçı depremler 26 defa daha tekrarladı. Riskli binalara girilmemesi gerektiği konusundaki uyarımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Girilmemesi gereken binalara girilerek eşya taşınılıyor. Bu son derece riskli." diye konuştu.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede çok sayıda artçı sarsıntı yaşanıyor. Samandağ ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.

 

VATANDAŞLAR BÜYÜK KORKU YAŞADI

İki büyük depremin etkisinden kurtulamayan Hatay'da vatandaşlar büyük korku yaşadı. Depremin çok şiddetli olduğunu belirten vatandaşlar, hızla kaldıkları yerden çıktı.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Depremin etkisiyle Hatay'da enkaz bölgesinde toz bulutu oluştu ve ambulans sesleri duyuldu. Deprem, Hatay'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa gibi çevre illerde de hissedildi.

 

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Depremlerin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Twitter hesabından açıklama yaptı. Savaş, "Bu akşam yaşadığımız depremin ardından tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Tüm ekiplerimizle vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere sahadayız." ifadelerini kullandı.

 

"HASARLI BİNALARIN YAKININDA BULUNMAYALIM"

Savaş, "Değerli Hemşehrilerim, depremler devam ediyor. Sizlerin canı ve sağlığı her şeyden daha önemli. Lütfen risk alarak hasarlı binalara eşya taşıma gibi nedenlerle dahi girmeyelim ve hasarlı binaların yakınında bulunmayalım." dedi.

 

"DEPREM NEDENİYLE BAZI İHBARLAR ALDIK"

Hatay Valisi Rahmi Doğan da açıklama yaptı. Vali Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

 

DEPREM ÇOK SAYIDA ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

6.4 büyüklüğündeki deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti. Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

 

AMBULANS SESLERİ DUYULDU

15 gündür deprem fırtınasının yaşandığı bölgede son sarsıntılardan sonra ekipleri, sahada inceleme başlattı. Devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyuldu. Uzmanlar ise daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti. Depremlerin bölgede devam edeceği uyarısında da bulunuldu.

 

"İHBARLARA HIZLA MÜDAHALE EDİLMEKTEDİR"

Depremlerin ardından Afad, Twitter hesabından bölgedeki vatandaşlara uyarılarda bulundu. Açıklamada, "Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki #depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

 

"KARAÇAY BARAJI İLE İLGİLİ RİSK YOK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay şunları söyledi: "Karaçay Barajı ile bir söylenti yayıldı. Check ettik ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız, şu an itibariyle teyit edilen herhangi bir risk olmadığını görmüş bulunuyoruz.

 

"VATANDAŞLARIN HASARLI BİNALARA GİRMEMELERİNİ RİCA EDİYORUZ"

Bir kez daha vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, bu vesile ile hasarlı binalara girmemelerini özellikle gerek eşya almak veya herhangi bir şeyi kontrol etmek için hasarlı binalarına girmemeleri hususunda özellikle rica ediyoruz, lütfen girmeyin. Kendi sağlığınızı, sevenlerinizi, eşlerinizi, çocuklarınızı, babalarınızı, annelerinizi, milletimizi düşünün.

 

"PANİK YAPACAĞIMIZ BİR DURUM YOK"

Şu an itibariyle görüşmeler bundan ibaret. Panik yapacağımız bir durum yok. Yeteri kadar ekipmanımız, arama kurtarma elemanlarımız, iş makinalarımız sahada. Herhangi bir sorun olursa güvenlik görevlilerimize veya AFAD'a bildirilirse hemen yardımcı olunacaktır."

 

3 KATLI BOŞ BİNA ÇÖKTÜ

İskenderun'da Şehit Polis Abdullah Sinan Şirinoğlu Caddesi'nde bulunan 3 katlı boş bina deprem nedeniyle çöktü. Önceki depremde ağır hasar görmesi nedeniyle boşaltılan binanın kiracısı Suriye uyruklu Mahmut Alcar, ailesinin Suriye'ye gittiğini, bu sabah da eşya almak için eve girdiğini söyledi.

 

"İSKENDERUN DA ANTAKYA DA BİTTİ"

Evini tahliye ettiğini ancak eşyalarını henüz alamadıklarını dile getiren İsmail Turan da berber dükkanında kaldıklarını aktardı. Bugünkü depremde yan binanın evlerinin üzerine yattığını kaydeden Turan, "Köye gideceğim şimdi. Bu mahallede doğduk ama İskenderun da Antakya da bitti." dedi.

 

 

İSKENDERUN VE ANTAKYA'DA HASTANE BOŞALTILDI

Depremlerin ardından İskenderun Devlet Hastanesi tahliye edildi. Antakya'da deprem sırasında Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde büyük panik yaşandı. Durumu iyi olan hastalar, personelin yönlendirmesiyle hastane bahçesine çıkartılırken, yoğun ve yataklı hastalar ise refakatçileri ve hastane çalışanlarının yardımıyla binadan çıkartıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalar daha sonra ambulanslarla sahra hastanelerine taşındı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Deprem Defne Hatay AFAD Güncel Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.