19 Nisan 2024, Cuma

Son Dakika! Çin'de 132 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü

Son Dakika! Çin'de 132 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü

Çin'de China Eastern Havayolları'na ait, 123 yolcu ve 9 mürettebatı taşıyan Boeing 737 yolcu uçağı Guangşi eyaletinde düştü. Kaza nedeniyle bölgedeki dağlık alanda yangın çıktığı belirtildi.

Çin devlet televizyonu, Kunming'den Guangzhou'ya 123 yolcu ve 9 mürettebatı taşıyan China Eastern Airlines uçağının Guangşi bölgesinde düştüğünü açıkladı. Kaza nedeniyle bölgedeki dağlarda yangın çıktığı da duyuruldu. O anlar bölgedeki insanlar tarafından görüntülendi. Videoda, dağlardan dumanların çıktığı görülüyor. Bölgenin bazı bölgelerinde sıcaklıklar şu anda 25 ile 30 derece arasında seyrediyor.

 

EKİPLER SEVK EDİLDİ

Yangının çıktığı bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazanın sebebine ve yolcuların akıbetine dair herhangi bir bilgi ise henüz paylaşılmadı. Öte yandan Çin Doğu Havayolları'na ait uçağın Haziran 2015'te servise başladığı ve 6 yıldan fazladır kullanıldığı aktarıldı.

ÇİN'DE EN SON 2010 YILINDA UÇAK DÜŞMÜŞTÜ

Çin, havacılık açısından güvenli, uçak kazalarının nadir görüldüğü bir ülke olarak biliniyor. Sivil Havacılık İdaresi yetkilisi Cu Tao, 19 Şubat'ta yaptığı açıklamada Çin hava yolu şirketlerinin 100 milyon saatin üzerinde kazasız güvenli uçuş yaptığını bildirmişti. Ülkede en son 2010'da, kuzeydoğudaki Heylongciang eyaletinin Yiçun şehrinde yolcu uçağı düşmüş, kazada 42 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Son Dakika! Çin'de 132 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.