24 Nisan 2024, Çarşamba

Son anket Z kuşağıyla yapıldı!

Son anket Z kuşağıyla yapıldı!

Son anket Z kuşağıyla yapıldı! Millet ile Cumhur İttifakı arasındaki fark ,1

 

2018 seçimlerini en doğru bilen araştırma şirketi ORC, Z kuşağıyla yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" diye sorulan ankette ,5 ile kararsızlar yer alırken, CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı, AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na ,1 fark attı.

 

Türkiye seçimlere doğru giderken araştırma şirketleri de anketlere hız verdi. 2018 seçimlerini en doğru bilen ORC Araştırma, son seçim anketi Z kuşağıyla yaptı.

 

ZİRVEDE KARARSIZLAR VAR

ORC Araştırma 27-30 Kasım tarihleri arasında 42 ilde yapılan ankette, "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu. Ankette yüzde 19,5 ile kararsızlar zirvede yer aldı.

 

Son anket Z kuşağıyla yapıldı! Millet ile Cumhur İttifakı arasındaki fark ,1

 

İKİ İTTFAK ARASINDAKİ FARK ,1

Ankette ikinci sırada ,1 ile CHP, üçüncü sırada ,5 ile İYİ Parti, dördüncü sırada ,5 ile AK Parti, beşinci sırada %7 ile MHP yer aldı. Böylece CHP ile İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 35,6 olurken, AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise ,5 oldu. Böylece iki ittifak arasındaki fark ,1 olarak hesaplandı.

 

Diğer partilerin oy oranı şöyle:

  • HDP: %5,5
  • TDP: %4,2
  • ZP: %4,0
  • DEVA: %3,1
  • Gelecek: %2,2
  • BTP: %1,8
  • Yeniden Refah: %1,6
  • Diğer: %2

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Millet İttifakı Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.