25 Nisan 2024, Perşembe

Sevgili arayan kadınları dolandırdı

Sevgili arayan kadınları dolandırdı

Kendini Türk vatandaşı "Demir Balık" olarak tanıtıp Nijerya'da internet üzerinden sevgili arayan kadınları dolandırdı

 

Nijerya'da internet üzerinden aşk arayan kadınları dolandıran bir suç şebekesi çökertildi. Çete liderlerinden birinin kendini Türk vatandaşı "Demir Balık" olarak tanıtıp genç kadınları kandırdığı ve "borç" adı altında para alarak çok ciddi dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı.

 

Nijerya'da bir dolandırıcılık çetesi çökertildi. Cavite bölgesinde yapılan baskında internet üzerinden aşkı arayan kadınları istismar eden ve paralarına el koyan çetenin üyeleri yakalandı. Baskın sonrasında yapılan açıklamada çetenin 2.2 PHP yani yaklaşık 37 bin dolar para elde ettiği belirtildi.

 

ÇÖPÇATAN SİTESİNDE TANIŞTIĞI KADIN ŞİKAYET ETTİ

Operasyonda 37 yaşındaki Nijeryalı Ikenna Onouha ve 28 yaşındaki Jacel Ann Paderan'ın gözaltına alındığı belirtildi. Nijerya medyası, Onuoha'nın çöpçatan siteleri üzerinden tanıştığı bir kadının şikayet etmesi sonrasında operasyona hız verildiğini kaydetti.

 

KENDİNİ "DEMİR BALIK" OLARAK TANITMIŞ

Dolandırılan kadının, Onuoha ile ilişkisinin 2020 yılının Nisan ayında başladığı ve Onuoha'nın kendisini Türk vatandaşı Demir Balık olarak tanıttığı öğrenildi. İnternet üzerinden kadınla görüşmeye başlayan Onuoha birçok söz ve vaat karşılığında kadından para istedi.

 

PARA TALEBİNDE ISRARCI OLUNCA YAKAYI ELE VERDİ

Kadının paraları göndermesi sonrasında tekrar para istemesi üzerine kadın durumdan şüphelendi. İsmi açıklanmayan kadın "Demir Balık" mahlasıyla kendini tanıtan Onuoha'nın sözlerinin gerçek olmadığını fark etti. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre kadın durumu polise bildirirken, yerel yetkililer, "Şüpheli daha fazla para isteyince durumu bize bildirdiler" dedi. Suç örgütündeki üçüncü kişi olan Elizares'in ise halen arandığı belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Türkiye Nijerya Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.