28 Mart 2024, Perşembe

Sağlık Bakanı Koca duyurdu: "Bu hafta için Çin'den 10 milyondan fazla aşı gelecek"

Sağlık Bakanı Koca duyurdu:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Biontech şirketinin sahibi Prof. Dr. Uğur Şahin’in perşembe günü gerçekleşecek olan Bilim Kurulu toplantısına video konferans yöntemi ile katılacağını bildirdi. Koca, "Bu hafta için Çin'den 10 milyondan fazla aşı gelecek. Biontech aşısında da Haziran ayında 30, Temmuz, Ağustos, Eylül olmak üzere ciddi bir miktarın tekrar anlaşması yapıldı" dedi.

Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Uğur Şahin'in Bilim Kurulu toplantısına videokonferansla katılacağı bilgisini verdi. Koca, "Sinovac'la ilgili üretim yetkisi verildi ama önümüzdeki birkaç ayda olabilecek bir üretim değil. Bu hafta için Çin'den 10 milyondan fazla aşı gelecek.

 

Biontech aşısında da Haziran ayında 30, Temmuz, Ağustos, Eylül olmak üzere ciddi bir miktarın tekrar anlaşması yapıldı. 90 milyonu da aşar. O rakamları da bu hafta Uğur Hoca'nın ağzından 84 milyon duysun istiyorum. Haziran başında kendisini Türkiye'ye bekliyoruz. Aşılama kampanyasını güçlü şekilde yapmak istiyoruz. Kendisini de katılmak üzere davet ettik. Aşıda hedef Haziran'da olması gereken 18-20 yaş üstü herkese eriştirmek” dedi.

 

Hülya Keklik

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sağlık Bakanı Koca duyurdu: "Bu hafta için Çin'den 10 milyondan fazla aşı gelecek"

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.