28 Mart 2024, Perşembe

Rota sosyal medyada gündem oldu

Rota sosyal medyada gündem oldu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 70. güne girilirken NATO'ya ait bir RQ-4 Global Hawk model insansız hava aracının izlediği yol sosyal medyada gündem yarattı. Radar takip platformlarından çekilen görüntülerde drone'un Türkiye hava sahasına girmemek adına rotasını uzattığı ve garip bir yol izlediği dikkatlerden kaçmazken, bu harekete savaşın başından beri tarafsız tutumunu sürdüren Türkiye'yi zor bir diplomatik durumda bırakmamak için başvurulduğu ifade edildi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasıyla birlikte devam eden savaşta dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

TWITTER'DA DİKKAT ÇEKEN GÖRÜNTÜ

Savaşın başladığı günden beri Moskova ve Kiev arasında arabuluculuk çabalarını sürdüren ve NATO üyesi olmasına rağmen Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara katılmayan Türkiye'nin bu duruşu uluslararası kamuoyunda sık sık gündeme gelirken, Twitter'da paylaşılan bir görüntü dikkat çekti.

 

TÜRKİYE HAVA SAHASINA GİRMEMEK İÇİN ROTASINI UZATTI

Uçakların rotalarını izleyen FlightRadar24 isimli bir platformda NATO'ya ait RQ-4 Global Hawk tipi bir insansız hava aracının (İHA/Drone) rotasını Türkiye hava sahasına girmemek için uzattığı görülüyor.

"NATO'NUN DRONE'U GARİP BİR ROTA İZLİYOR"

Yüksek irtifada uçabilen ve uzaktan kontrol edilebilen gözlem aracının rotası Twitter üzerinden paylaşılırken, "NATO'nun drone'u FlightRadar242 verilerine göre Türkiye hava sahasına girmemek için garip bir rota izliyor" yorumu yapıldı.

 

TÜRKİYE'Yİ DİPLOMATİK ANLAMDA ZORA SOKMAK İSTEMEDİLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Moskova Ukrayna Türkiye Drone Rusya Kiev Nato Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.