25 Nisan 2024, Perşembe

Polisten kaçan göçmenler Adana Havalimanı'na girdi

Polisten kaçan göçmenler Adana Havalimanı'na girdi

Adana'da polisin operasyon sonucu yakaladığı bir tır dolusu kaçak göçmenin karakola götürüldüğü sırada içlerinden bir grup mülteci, güvenlik güçlerinden kaçmak isterken tel örgüleri atlayarak Adana Havalimanı'na girdi.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekiplerin bugün gerçekleştirdiği operasyonda bir tır dolusu kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, Şakirpaşa Polis Karakolu istikametine götürüldüğü sırada polisin elinden kaçan 10-15 mülteci, Uçak Mahallesi'nde tel örgüleri atlayıp Adana Havalimanı'na girerek aprona doğru koşmaya başladı. Bu sırada iniş yapan özel bir uçağa doğru koşan grup, güvenlik güçlerinin geldiğini görünce ters istikamette kaçmaya başladı. Havalimanına girerek güvenliği tehlikeye atan kaçak göçmenler, gözaltına alındı.

 

Yaşanan olay sebebiyle havalimanında uçak seferlerine geçici olarak aksadı.

 

Olayla ilgili incelemelerin sürdüğü, alana girenlerin uyruklarının araştırıldığı bildirildi.

Adana Valiliği: "Havalimanı pistine giren 5 yabancı uyruklu yakalandı"

 

Adana Valiliği, Adana Havalimanı pistine girerek trafiği tehlikeye sokan 5 yabancı uyruklu kişinin yakalandığını bildirdi.

 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, havalimanı civarında durumundan şüphelenilen bir tırı durduran polis ekipleri, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen yabancı uyruklu 72 kişiyle karşılaştı. Tırda uyuşturucu araması da yapmak için yabancı uyruklular araçtan indirildi. Bu sırada, yabancı uyruklulardan 5'i Adana Havalimanı'nın duvarından atlayıp koşarak piste ilerledi. Ana pistteki trafiği tehlikeye sokan 5 kişi, ekiplerin müdahalesiyle yakalandı.

 

Havalimanındaki trafik de yeniden normale döndü.

 

Kaçak göçmenlerden 67'sinin sınır dışı edileceği, piste giren 5 kişi hakkında da adli işlem başlatılacağı belirtildi.

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya

Haber Videosu

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Polisten kaçan göçmenler Adana Havalimanı'na girdi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.