25 Nisan 2024, Perşembe

PKK'ya peş peşe ağır darbeler! 15 terörist etkisiz hale getirildi

PKK'ya peş peşe ağır darbeler! 15 terörist etkisiz hale getirildi

Siirt'te Harekol Dağı kırsalında J-İHA/SİHA destekli hava harekatında PKK'lı 5 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı girişiminde bulunan 10 terörist de etkisiz hale getirildi. PKK’ya ağır darbe vurulması, terör örgütünün yönetim kadrosunda paniğe neden oldu. Bazı örgüt yöneticilerinin bölge sorumlularına "Güvenlik güçlerine yönelik yapılan eylemleri gerçek dışı, abartılı ifadelerle üst birimlere aktarın” talimatını verdiği ortaya çıktı.

 J-İHA/SİHA destekli hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi

 

 İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada :"Siirt'te amansız takip sonucu 5 terörist etkisiz. Siirt Pervari Herekol Dağı kırsalında tespit edilen 5 kişilik PKK/KCK'lı terörist grubuna yapılan J-İHA/SİHA destekli hava harekatında teröristler, etkisiz hale getirildi" ifadelerine yer verildi.

Barış Pınarı bölgesinde 10 terörist etkisiz hale getirildi

 

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından: "Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı girişiminde bulunan teröristlere misliyle karşılık veren Kahraman Mehmetçik, bölgede 10 PKK/YPG'li teröristi daha etkisiz hâle getirdi" dedi.

Terör örgütünden bölge sorumlularına “Yalanları artırın” talimatı

 

 Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'yı ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barınan teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan ve kesintisiz devam ettirilen operasyonlar kısa sürede sonuçlarını verdi.

 

“Terörü kaynağında yok etme” prensibiyle başlatılan operasyonlara ülkemizin gökyüzündeki başarı imzası olan yerli İHA ve SİHA'lar büyük katkı sağladı. Aralarında birçok üst düzey örgüt mensubunun da yer aldığı çok sayıda terörist, istihbarata dayalı nokta operasyonlarla etkisiz hale getirildi. İnlerinden çıkamaz hale gelen örgüt mensupları, aldığı ağır kayıplar sonrasında panik ve korku içinde Kandil'e yönelik tepkilerini artırdı. Güvenlik güçlerince Eren ve Pençe operasyonlarıyla yurt içi ve yurt dışında eylem yapamaz hale gelen terör örgütünün çöküşü durdurmak için yeni çözüm yolları aradığı ortaya çıktı.

 

Etkisiz hale getirilmekten korkan terör örgütünün yönetim kadrosunun Irak kuzeyinde saklandıkları deliklerden kırsalda bulunan teröristlere moral ve motivasyon kazandırmak amacıyla müzahir radyo ve televizyonlar aracılığıyla ses kayıtları yayınladıkları güvenlik güçlerince tespit edildi. Örgüt yöneticilerinden Fehmi Atalay'ın terör örgütündeki çöküşü gizlemek için “Güvenlik güçlerine yönelik yapılan eylemleri gerçek dışı, abartılı ifadelerle üst birimlere aktarın” talimatını kırsaldaki teröristlere verdiği öğrenildi. Ancak işin iç yüzünün gerçeği yansıtmadığı, yakalanan ve teslim olan örgüt mensuplarının ifadelerine yansıdı.

 

Operasyonda teslim olan bir PKK'lı terörist, “Artık hiç kimse örgüt yönetiminin yalanlarına inanmıyor, kendileri rahat yerlerde oturup bizi ölüme gönderiyorlar, eylem yapın diyorlar. Biz bulunduğumuz yerden kafamızı çıkartamıyoruz, nasıl eylem yapalım? Üzerimizdeki baskıyı kaldırmak için eylem yapmış gibi rapor veriyoruz. Onlar da verdiğimiz bu raporu daha da abartarak diğer bölgelerdeki teröristlere aktarıyor. Sonra biz bile şaşırıyoruz kendi söylediklerimize” diyerek örgütün içinde bulunduğu çaresizliği gözler önüne serdi.

 

Operasyonlarla köşeye sıkışan, katılım sayısı yıldan yıla azalan ve mevcut teröristleri dahi elinde tutamayan terör örgütü, çaresizliğini ve acizliğini gizlemek maksadıyla paravan olarak kullandığı örgüte müzahir gruplar üzerinden gerçekleşmemiş eylemleri de sahiplenmeye başladı. Terör örgütünün lider kadroları, kurguladıkları senaryolar ile gerçekleşmemiş eylemleri gerçek gibi göstererek alt kadrodaki teröristlere örgütün başarılı olduğunu inandırmaya ve teröristleri kandırmaya devam ediyor.

 

Ali Nargüner

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

PKK'ya peş peşe ağır darbeler! 15 terörist etkisiz hale getirildi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.