18 Nisan 2024, Perşembe

Pentagon'dan PKK terör örgütüyle ilgili çarpıcı rapor:

Pentagon'dan PKK terör örgütüyle ilgili çarpıcı rapor:

Pentagon'dan PKK terör örgütüyle ilgili çarpıcı rapor: Türkiye'nin operasyonu sonrası İranlı militanlarla işbirliğine başladılar

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta düzenlediği Pençe-Kilit operasyonu hız kesmeden devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı rapor gündeme bomba gibi düştü. Türkiye'nin başlattığı operasyonla birlikte PKK terör örgütünün İran destekli militanlarla işbirliği yapmaya başladığı ifade edilen Pentagon raporunda, İran destekli militanların son aylarda Irak ve Suriye'deki Türk güçlerine saldırılar düzenlediğine yer verildi.

Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik Pençe-Kilit operasyonu devam ederken ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) dikkat çekici bir rapor geldi.

 

İRAN DESTEKLİ MİLİTANLARLA İŞ BİRLİĞİ

ABD askeri istihbarat birimlerinin hazırladığı raporda, Türkiye'nin askeri operasyonu ile birlikte terör örgütü PKK'nın İran destekli militanlarla işbirliği yapmaya başladığı belirtildi. ABD askeri istihbarat birimlerinin İran destekli militanların, terör örgütü PKK ile Türkiye'ye karşı koordineli saldırılar düzenlediğine dair bulguları ve görüşlerini paylaştı.

 

 

IRAK VE SURİYE'DEKİ TÜRK GÜÇLERİNE SALDIRILAR

ABD Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) tarafından hazırlanan raporda İran destekli militanların son aylarda Irak ve Suriye'deki Türk güçlerine saldırılar düzenlediği de belirtilirken, "Irak'taki bu saldırıların bazıları PKK ile işbirliği içinde gerçekleşti" yorumu yapıldı. Sözcü'nün haberine göre hazırlanan kapsamlı raporda, "Türkiye'nin Şubat ayında kuzey Irak'ta PKK'yı hedef aldığı saldırıların ardından yeni bir İran destekli militan grup, Musul'un kuzeyindeki Türkiye'nin askeri üssüne roket saldırısı düzenledi" denildi. Yayınlanan raporda, "DIA, Türkiye'nin hava ve drone ile PKK'yı vurmasına tepki olarak bu militan grubun PKK ile koordineli çalışmaya devam edeceğini öngörüyor" denildi.

 

AMAÇLARI ÇOK FARKLIYMIŞ

DIA'nin hazırladığı raporda ise terör örgütü PKK ile işbirliği yapan militanların amacına dair de yorumlar yer aldı. Raporda, "Militanlar muhtemelen Türkiye'nin operasyonu sonrasında Türk güçlerine saldırarak Irak'ın bağımsızlığının koruyucuları olarak görülmelerini amaçlıyor" denildi.

 

OPERASYON GEÇEN AY BAŞLAMIŞTI

Pençe Kilit Operasyonu geçen ay başlamıştı. Savunma Bakanı Hulusi Akar, 18 Nisan'da başlayan askeri operasyon ile ilgili duyuru yapmıştı. Akar, "Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu gece itibarıyla Pençe-Kilit Operasyonu'nu başlatmıştır" sözleriyle operasyon ile ilgili konuşmuştu. Operasyon Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik düzenlenmiş ve hem karadan hem de havadan gerçekleştirilmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Pentagon'dan PKK terör örgütüyle ilgili çarpıcı rapor: Türkiye'nin operasyonu sonrası İranlı militanlarla işbirliğine başladılar Türkiye Suriye Irak İran ABD Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.