19 Nisan 2024, Cuma

Onur Gencer'den hakime skandal tehdit: Başına bela olurum

Onur Gencer'den hakime skandal tehdit: Başına bela olurum

HDP İzmir İl Başkanlığı'na girip içeride çalışan Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer'in, ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle davasına devam edildi. Mahkemede "HDP binaları PKK'nın karargahıdır ve terör yuvasıdır. Tahrik indirimi istiyorum. Benim suçlanmam bile ayıptır." diyen Gencer'in SEGBİS odasından çıkarılması istendi. Bunun üzerine sanık odadan çıkarılırken, mahkeme başkanını "Başına bela olurum başkan" diyerek tehdit etti.

HDP İzmir İl Başkanlığı'nda Deniz Poyraz'ı öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Onur Gencer'in yargılanmasına devam edildi. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Onur Gencer, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı, Deniz Poyraz'ın ailesi, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'in de aralarında bulunduğu avukatlar ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu salonda hazır bulundu. İllerden gelen bazı baro başkanları ve baro yetkilileri, davaya katılım talebinde bulundu.

REDDİ HEYET TALEP ETTİLER

Söz alan avukat Türkan Aslan Ağaç, sanığa 300 soru hazırladıklarını ancak SEGBİS ile bunun mümkün olamayacağını belirterek, Gencer'in duruşmaya getirilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın salona getirilmesi talebini reddetti. Salonda hazır bulunan avukatların tutanağa geçirilmesi talebini de reddeden mahkeme heyeti, çapraz sorgu için sadece vekillere izin verileceğini bildirdi. İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, avukatlar olarak bir karar vereceklerini belirterek, duruşmaya 5 dakika ara verilmesini istedi. Mahkeme heyeti de duruşmaya ara verdi. Aranın ardından söz alan sanık avukatı Ahmet Can Gürlek, mahkeme heyetinin avukatların tutanağa geçirilmesi talebini reddetmesi kararından rücu edilmesini talep etti. Daha sonra söz alan İzmir Barosu Başkanı Yücel ve diğer avukatlar "reddi heyet" talep ettiklerini belirtti.

"SENİN BAŞINA BELA OLURUM BAŞKAN"

Mahkemede söz verilen sanık Gencer ise "Kendi söylemleri gösteriyor ki HDP binaları PKK'nın karargahıdır ve terör yuvasıdır. Tahrik indirimi istiyorum. Benim suçlanmam bile ayıptır." dedi. Salonda bulunanların tepki göstermesi üzerine mahkeme başkanı, sanığın SEGBİS odasından çıkarılmasını söyledi. Sanık odadan çıkarılırken, mahkeme başkanını tehdit edip, "Senin başına bela olurum başkan." dedi.

 

DURUŞMA 18 TEMMUZ'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, sonraki duruşmada sanığın salonda bulundurulmasına karar verdi. Mahkeme heyetinin çekilme istemlerinin reddine karar veren heyet, "reddi hakim" talebiyle ilgili dava dosyasının heyetin yazılı görüşüyle birlikte değerlendirilmek üzere 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermesine karar verdi. Duruşma, 18 Temmuz'a erteledi.

 

NE OLMUŞTU?

İzmir'de bir iş merkezinin 2. katındaki HDP İzmir İl Başkanlığına 17 Haziran'da gelen Onur Gencer, Deniz Poyraz'ı tabancayla öldürmüştü. Soruşturma kapsamında Gencer'in, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması, "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme", "siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçlarından da 7 yıla kadar hapsi istenmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HDP İzmir İl Başkanlığında Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer'den hakime skandal tehdit: Başına bela olurum

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.