29 Mart 2024, Cuma

Olimpiyatlarda rekor geldi: 13 madalya

Olimpiyatlarda rekor geldi: 13 madalya

Milli karateci Uğur Aktaş'ın bronz madalya kazanmasıyla Türkiye, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya sayısını 13'e yükselti ve 12 madalya kazanılan 1948 Londra Olimpiyatları'nı geride bırakarak rekor kırdı.

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite +75 kiloda Uğur Aktaş, yarı final maçında karşılaştığı İranlı Sajad Ganjzadeh'e yenilerek bronz madalya kazandı. Uğur'un bu madalyasıyla Tokyo'daki madalya sayısı 13'e yükseldi ve rekor geldi. Milliler, daha önce 1948 yılında yapılan Londra Olimpiyatları'nda 6 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 12 madalya kazanmıştı.

Ay-yıldızlılarda; Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli altın, Buse Naz Çakıroğlu ve Eray Şamdan gümüş, Ferhat Arıcan, Hakan Reçber, Hatice Kübra İlgün, Rıza Kayaalp, Yasemin Adar, Taha Akgül, Ali Sofuoğlu, Merve Çoban ve Uğur Aktaş bronz madalya kazandı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Olimpiyatlarda rekor geldi: 13 madalya

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.