25 Nisan 2024, Perşembe

Nebati: TROY'un kullanımını yaygınlaştıracağız

Nebati: TROY'un kullanımını yaygınlaştıracağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Milli kartımız TROY'un kullanımını yaygınlaştıracağız

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2. Finansın Geleceği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, 'Milli kartımız TROY'un kullanımını yaygınlaştıracağız.' dedi. Bakan Nebati, 'İstanbul Finans Merkezi, dünyada öne gelen merkezlerden biri olacak' ifadesini kullandı.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2. Finansın Geleceği Zirvesi Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

 

Bakan Nebati, "Kur korumalı TL mevduat sisteminin devreye girmesiyle döviz kurları tarafında yaşanan yüksek oynaklık dengelendi" dedi.

 

Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

 

Yeni ekonomi modelimiz dünyanında gündeminde. Türkiye ekonomi modeli ile 8 çeyrektir kesintisiz büyüyoruz. Gölge bankacılığa sıfır tolerans gösteriyoruz. İstanbul Finans Merkezi dünyada önde gelen merkez olacak.

 

Reel sektör ile tasarruf sahipleri arasında köprü vazifesi gören finans sektörümüzün önünü açmaya devam edeceğiz ve birlikte yürüyeceğiz.

 

Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlatıyoruz, bizi dinliyorlar, izliyorlar, merak ediyorlar, sorguluyorlardı, şimdi nasıl oldu diye bakıyorlar, Türkiye Ekonomi Modeli dünyanın gündeminde.

 

Selektif kredi politikasını istikrarlı bir şekilde uyguluyoruz. 2022 yılında selektif kredi anlayışıyla Hazine destekli KGF kefalet sisteminde 111,3 milyar liralık kredi hacmi oluşturmuş durumdayız.

 

Küresel ölçekte zorlu bir dönemde geçtiğimizin hepimiz farkındayız, öte yandan ülkemiz açısından yepyeni fırsatlar barındırdığının da çok net bir şekilde farkındayız.

 

Bu fırsatları da en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Gereken tüm mücadeleyi sonuç alana kadar veriyoruz, çünkü biz yarına yön verme ideali ile ilerliyoruz.

 

İlerleyen dönmede de vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin kalkınması için gereken tüm mücadeleleri tereddüt etmeden vermeye devam edeceğiz. Her alanda büyük atılımlar gerçekleştirdik ve devam edeceğiz.

 

Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi finansal istikrara katkı sağlıyor. Krizler her alanda ortaya çıkar ama biter.

 

Milli kartımız Troy'un kullanımını yaygınlaştıracağız. TOGG ile yeni nesil ve çevreci bir otomobil çıktı. Yarına yön veren 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ekonomi haberler gündem

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.