29 Mart 2024, Cuma

MADO Gönüllü Turizm elçiliği yapmaya devam ediyor

MADO Gönüllü Turizm elçiliği yapmaya devam ediyor

Dünya’nın 36 ülkesine yaptığı ihracat ve şube ağıyla dikkat çeken Türkiye’nin milli yiyeceği haline gelen Mado, Büyükelçileri Kahramanmaraş’ta ağırlamaya devam ediyor. Son olarak Endonezya Ankara Büyükelçisi’ni Kahramanmaraş’ta ağırlayan Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, “karşılıklı ticaret ve turizmin gelişmesi için çaba harcıyoruz” dedi.

Tayvan, Afganistan ve Somali gibi ülkelerin Büyükelçilerini Kahramanmaraş’ta ağırlayarak dondurmanın anavatanı hakkında bilgiler veren Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, geçen yıl makamında ziyaret ettiği Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhammed Iqbal’ı Kahramanmaraş’ta misafir etti.

BİZİM EN BÜYÜK SEVDAMIZ ÜLKEMİZDİR

Dondurma alanında Romalılara kafa tutup, dondurmanın doğduğu yerin Kahramanmaraş olduğunu kabullendiren Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, “Türkiye’nin, Kahramanmaraş’ın ve Mado’nun bayrağını, ne kadar çok ülkeye taşıyabilirsek, ne kadar çok ülkeye o bayrakları götürebilirsek, bizim için bir gururdur ve bizim en büyük sevdamız da budur” dedi.

Kahramanmaraş’a gelen her büyükelçiye sadece dondurmayla ilgili bilgi vermediklerini ve Kahramanmaraş’ın yatırım yapılacak tüm yönleriyle tarihi ve doğa güzelliklerini de sunduklarını dile getiren Kanbur; “Biz her zaman ticaretimizi yaparız, burada yaparız, orada yaparız ama ticaretimizi mutlaka yaparız. Hedefimiz ilimizin tarihini, gastronomisini, kültürünü ve doğasını tanıtmaktır. Buraya gelen büyükelçilerimize kentimizin özelliklerini anlatıyor ve yatırımcı getirmeleri konusunda ön ayak olmaya çalışıyoruz” dedi.

DOSTLUKLARI KAHRAMANMARAŞ OLARAK TİCARETE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhammed Iqbal’ıAnkara’da makamda ziyaret ettiğini ve davet üzerine Büyükelçi’nin Kahramanmaraş’a geldiğini de hatırlatan Kanbur şöyle konuştu; “Büyükelçimiz Mado hakkında zaten geniş bilgiye sahip olduğunu ve Mado’yu yakından tanıdığını söyledi. Bizde samimi bir atmosferde Sayın Büyükelçi’yi konuk ettik. Ülkesinde Mado’nun şube ağını almak isteyen yatırımcıların olduğunu ve bizimle irtibata geçireceklerini söyledi. Biz de kabul ettik, ne kadar çok ülkede ülkemizin, ilimizin ve markamızın bayrağını dalgalandırırsak bizim için övünç kaynağı olur. Bundan sonraki hedefimiz de yeni ülkeler ve yeni pazarlara açılmak. Sayın Büyükelçi ile kurduğumuz dostluğu ülkeler arası, iller arası ticarete dönüştüreceğiz.” Dedi.

MADO TİCARET VE TURİZM KÖPRÜSÜNÜ KURABİLİR

Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhammed Iqbal’ı da yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ı kardeş bir şehir olarak gördüklerini, önceden de Kahramanmaraş hakkında bilgileri olduğunu dile getirerek; “Bu ziyaretle de bunu pekiştirmemiz mümkün oldu. Biz Endonezya ve Türkiye arasındaki ticaret ve turizm köprüsünü vazifesini Mado’nun üstelenebileceğini gördük. Mado gittiği ülkelere, sadece kaliteli ürünleri değil, Türk gastronomisini ve kültürünü de getiriyor. Bu bağlantıyla Mado bunu başarabilecek bir güçtedir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

MADO Gönüllü Turizm elçiliği yapmaya devam ediyor MADO Tayvan Afganistan Somali Kahramanmaraş Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhammed Iqbal

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.