19 Nisan 2024, Cuma

Lavrov'un Zelenski hakkındaki sözleri şok etkisi yarattı:

Lavrov'un Zelenski hakkındaki sözleri şok etkisi yarattı:

Lavrov'un Zelenski hakkındaki sözleri şok etkisi yarattı: Elbette or...pu çocuğu ama bizim or...pu çocuğumuz

 

BM Genel Kurulu'nda Rusya adına konuşan Lavrov, Batı'nın Volodimir Zelenskiy'e yönelik politikasını "Elbette or...pu çocuğu, ama bizim or...pu çocuğumuz" ilkesine göre inşa ettiğini söyledi. Ayrıca Lavrov, Batılı devletlerin Rusya'yı zayıflatmak için Ukrayna'daki çatışmaları mümkün olduğunca uzatma amacında olduğunu da aktardı.

 

Bu sene, BM Genel Kurulu'na şubat ayından beri devam eden Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle Putin kendisi katılamayınca Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'ı gönderdi. BM Genel Kurulu'nda ülkesini temsilen konuşan Lavrov, Rus ordusunun sadece Kiev'in silahlı güçleriyle değil aynı zamanda Batı'nın askeri makinesiyle de karşı karşıya olduğunu belirtti. Lavrov, ayrıca Zelenski için çok ağır sözler sarf etti.

 

 

''OR...PU ÇOCUĞU, AMA BİZİM OR...PU ÇOCUĞUMUZ''

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuşmasında, Batı'nın Volodimir Zelenskiy'e yönelik politikasını "Elbette or...pu çocuğu, ama bizim or...pu çocuğumuz" ilkesine göre inşa ettiğini söyledi. Bu sözü ABD'nin 32. Başkanı Franklin D. Roosevelt, Latin Amerika "diktatörlerinden" ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Lavrov açıklamalarının devamında şu sözlere yer verdi:

 

"Amaçları, kayıplara ve yıkıma rağmen Rusya'yı tüketmek ve zayıflatmak için çatışmaları mümkün olduğunca uzatmak. Böyle bir çizgi, Batılı ülkelerin Ukrayna ihtilafına doğrudan müdahil olması anlamına geliyor ve onları da buna taraf yapıyor. Kolektif Batı tarafından bu çatışmanın kasıtlı olarak körüklenmesi de cezasız kalıyor"

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sergey Lavrov Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.