19 Nisan 2024, Cuma

"Köprü ücreti pahalı" diyenlere Binali Yıldırım'ın sözüyle yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni açılan Çanakkale Köprüsü'nün 200 TL'lik ücretini pahalı bulanlara Binali Yıldırım'ın sözüyle yanıt verdi. Erdoğan, "Yollar, köprüler pahalı' deniyor da, Binali Bey'in bir sözü var; 'En pahalı hizmet, olmayan hizmettir' diyor. Doğru söylüyor. Biz buraları devletin kesesinden bir kuruş çıkmadan yapıyoruz" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü'nün 200 TL'lik geçiş ücretiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Köprü sayesinde Malkara-Çanakkale arası 40 kilometre kısaltırken, Lapseki-Gelibolu arasında feribot ile saatler süren geçiş süreci de 6 dakikaya inmişti.

 

"HER HİZMETİN BİR BEDELİ VAR"

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre AK Parti'nin son toplantılarında köprü ücretleri gündeme oturdu. Bazı milletvekillerinin geçiş ücretlerinin yüksekliğiyle ilgili konuyu dile getirmesinin ardından bu eleştirilere yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Haklısınız ama her hizmetin de bir bedeli var. İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de 'Köprüler, tüneller bedava olsun' diyor. Böyle bir şey olmaz" dediği belirtildi.

 

 

"EN PAHALI HİZMET, OLMAYAN HİZMETTİR"

Köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile ilgili söylemleri, yapılan işleri gölgelemek isteyenlerin ortaya çıkardığını belirten Erdoğan, Binali Yıldırım'ın sözünü de örnek vererek şöyle devam etti: "Çanakkale Köprüsü'nü düşünün, bir maliyeti var. Ama avantajlarına bakın. Feribot kalkmadığı zaman ne olduğuna bakın. Hizmetler aksıyordu. Osmangazi Köprüsü'ne bakın... Kaybedilen zamana... Şimdi de zamandan edilen tasarrufa bakın. 'Yollar, köprüler pahalı' deniyor da, Binali Bey'in bir sözü var; 'En pahalı hizmet, olmayan hizmettir' diyor. Doğru söylüyor. Biz buraları devletin kesesinden bir kuruş çıkmadan yapıyoruz."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Köprü ücreti pahalı" diyenlere Binali Yıldırım'ın sözüyle yanıt verdi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.