19 Nisan 2024, Cuma

Kimseden izin alacak halim yok

Kimseden izin alacak halim yok

Meral Akşener'den Saraçhane çıkışı: Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimseden izin alacak halim yok

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mahkemenin Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği karar sonrası Saraçhane'ye giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini aramadığını belirtmişti. Meral Akşener ise, "Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu aradım, telefonu kapalıydı. İzin almak için aramadım, öyle bir durumunuz yok. kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimden izin alacağım?" dedi.

 

CHP ve İYİ Parti arasında "Saraçhane" gerginliği devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasından sonra Saraçhane'ye giderek İmamoğlu'na destek veren Meral Akşener için Kılıçdaroğlu, "Beni aramadı" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine Meral Akşener'den yanıt geldi.

 

"ARADIM, TELEFONU KAPALIYDI"

Saraçhane'ye gitmeden önce yaşananları anlatan Akşener, "Bizde birbirimizin telefonları var. Oradan arıyoruz hiç özel kalemler devreye girmeden. Ben aradığımda telefonu kapalıydı. Almanya meselesini unutmuşum, uçakta zannettim. Sonra anlaşıldı ki programdaymış. Sonra bir kalabalık, bir güç oluşturalım diye sayın Gültekin Uysal'ı aradım. Yanlış anlaşılmasın izin almak için aramadım, izin mizin yok. Hepimizin orada olmasını istedim. Aksi takdirde benim izin alma mecburiyetim yok. Böyle bir şey söyleyene de fena çarparım.

 

"İZNE MİZNE İHTİYACIM YOK"

Çünkü bu belediye başkanları 2 partinin ittifakıyla seçilmiş belediye başkanları. Mersin hariç, diğerlerinin tümü CHP ve İYİ Parti'nin teşkilatlarının, mensuplarının çalışarak seçtirdiği belediye başkanları. Bu arkadaşlarımızın iyi yaptığı işlerden de kötü yaptığı işlerden de biz 2 parti sorumluyuz. Dolayısıyla izne mizne ihtiyacım yok. O kadar büyük saygısızlıklar gördüm ki bu süre içerisinde, o çok ayıp bir şeydi.

 

"KILIÇDAROĞLU 45 DAKİKA SONRA ARADI"

Sayın Uysal ile konuştum, ağır bir griple yatıyordu. 'Selamlarımı söyleyin' dedi. Sayın Babacan'ı aradım, ulaşamadım. 15 dakika sonra döndü bana, 'Gidiyorum' dedim. Sayın Kılıçdaroğlu 45 dakika sonra aradı, akşama gelebileceğini söyledi. Temel beye hiç ulaşamadık, çünkü hastanedeymiş."

 

"KENDİ SEÇTİRDİĞİMİZ BELEDİYE BAŞKANI İÇİN KİMDEN İZİN ALACAĞIM"

Akşener izin konusunun tekrar sorulması üzerine, "Rica ederim kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimden izin alacağım? Öyle bir durumumuz yok. CHP üyesi olarak seçilebilir ama onların sorumluluğu hepimize ait. Ben orada bir güç gösterisi yapalım diye aradım" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Meral Akşener İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.