28 Mart 2024, Perşembe

Kılıçdaroğlu geri adım attı

Kılıçdaroğlu geri adım attı

Davutoğlu'nun önerisi 6'lı masada kriz çıkarmıştı! Babacan ve Akşener'in vetosunun ardından Kılıçdaroğlu geri adım attı

Davutoğlu'nun çoklu aday önerisine Kılıçdaroğlu "Masaya gelirse konuşulur" diyerek yeşil ışık yakması 6'lı masada kriz çıkarmıştı. Öneriye Babacan ve Akşener karşı çıkarken, iki ismin vetosunun ardından CHP'den konu hakkında yeni bir açıklama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 6'lı masanın adayına ilişkin, "Aynı masanın etrafında oturan tüm liderler ortak hedeflerinin bu masadan tek adayın çıkması olduğunu defalarca açıkladılar."dedi. Böylece ana muhalefet partisi de öneriye kapıyı kapatmış oldu.

 

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında 6'lı masa için ortak aday önerisinde bulunmuştu. Davutoğlu, "Madem ki bir oyun oynanıyor. Bu oyunun arka planını görüp gerektiğinde 6'lı masa iki aday da çıkarabilir. Son anda Erdoğan fikrini değiştirdi diyelim. A planımız tek adaydır ama şartlar neyi gerektirirse o esneklikte gerekli adımı atarız." ifadelerini kullanmıştı.

 

BABACAN VE AKŞENER KARŞI ÇIKMIŞTI

CHP lideri Kılıçdaroğlu bu öneriye "Çoklu aday olur mu? Biz hiç konuşmadık, altılı masada konuşulmadı. Gelirse konuşulur." diyerek yeşil ışıl yakarken, Babacan ve Akşener karşı çıkmıştı.

 

BABACAN: BU ÖRNEĞİ TEKRAR YAŞAMANIN ANLAMI YOK

Çoklu adayın ortak aday belirleyememek olduğunu belirten Babacan, "O örneği 2018'de yaşadık tekrar yaşamanın anlamı yok. Biz masaya oturduğumuz ilk günden beri ortak aday, ortak politikalar, geçiş sürecinin yol hareketi dedik." şeklinde konuştu.

 

ZORLU: SICAK BAKMIYORUZ

Konu hakkında açıklama yapan İYİ Partisi Sözcüsü Kürşad Zorlu ise "13. Cumhurbaşkanı'nın Altılı Masa tarafından seçilmesinin tarihi bir kırılma anı olduğunun bilincindeyiz. Bu sorumlulukla tek ve ortak bir aday dışında bir seçeneği doğru bulmadığımızın, sıcak bakmadığımızın kararlığında olacağız." dedi.

 

CHP DE KAPILARI KAPATTI

Babacan ve Akşener cephesinden gelen vetoların ardından CHP'den konu hakkında yeni bir açıklama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Aynı masanın etrafında oturan tüm liderlerin ortak hedeflerinin bu masadan tek adayın çıkması olduğunu defalarca açıkladılar. Kamuoyuna bunu sürekli tekrarladılar. Sayın Davutoğlu da son yaptığı açıklamada, 'A planımız da B planımız da tek aday' dedi. Sayın Genel Başkanımız da 13'üncü cumhurbaşkanının 6'lı masanın adayı olacağını defalarca ifade etti. Buradan bir kere daha tekrarlayalım; 13'üncü cumhurbaşkanı 6'lı masanın adayı olacaktır" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhuriyet Halk Partisi Faik Öztrak Türkiye Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.