28 Mart 2024, Perşembe

Kazada eşi tutuklanan kadından Karayolları'na eleştiri ve çağrı

Kazada eşi tutuklanan kadından Karayolları'na eleştiri ve çağrı

Aydın’da önceki gün otoban girişinde yanlış turnikeye girmemek için manevra yaptığı sırada kazaya sebebiyet veren ve taksirle ölüme sebep olmak suçundan tutuklanan Onur Bengi’nin eşi Sezin Bengi, olayda karayollarının da hatası olduğunu savundu. Bengi, " “Bilim çağını yaşadığımız bu dönemde gişelerin HGS ve OGS diye ayrılmasına anlam veremiyoruz" dedi.

Kazanın olduğu bölgedeki turnikeler önüne gelerek açıklama yapan Sezin Bengi, “Bilim çağını yaşadığımız bu dönemde gişelerin HGS ve OGS diye ayrılmasına anlam veremiyoruz. Her gişeden OGS ve HGS okuma cihazı bulunsa ve ara bölmeler böyle betonlu olmayıp darbeyi emici plastik olsa bugün bu kaza sadece maddi hasarlı olurdu” diye konuştu.

 

Bugüne kadar benzer şekillerde onlarca kazanın meydana geldiğini artık yetkililerin bu soruna bir çare bulmasını isteyen Sezin Bengi, “Kazadan sonra adeta yıkıldık. Bir yandan çıkan haberler diğer yandan da nefes alan her türlü canlıya sonsuz saygısı olan eşim Onur Bengi kazadan sonra kaçmış gibi lanse edildi. Olaydan sonra bizler de güvenlik kameralarına inceledik. Turnikeler OGS ve HGS olarak ayrıldığı için eşim yanlış turnikeye girmemek için hız sınırı 30 kilometre olan bölgede manevra yapıyor. Bu sırada arkadan 90-100 kilometre hızla gelen ve havaalanına yetişecekleri için acelesi olduğunu öğrendiğimiz bir başka aracın kaza yapmasına sebep oluyor. Ancak eşim sebep olduğu kazadan habersiz turnikeden geçtikten sonra durup kapıyı açarak arkadan gelen aynı renkteki bir aracın sürücüsüne elini de kaldırıp işaretle özür diledikten sonra yoluna devam ediyor. Kazadan iş yerine varıp çalıştığı sırada polislerin telefonla araması sonucu haberdar oluyor. Ve gelip teslim oluyor” diyerek yaşanan bu kaza ile 3 ailenin ocağına ateş düştüğünü söyledi.

 

Kazada yakınlarını kaybedenlerin acısını en derinden hissettiğini ve acılarını paylaştığını belirten Sezin Bengi, basit uygulamalarla önlenebilecek bu tür kazaların artık ocakları söndürmemesini isteyerek Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gişe ve geçiş sisteminde değişiklik yapılmasını, sürücülerin ise hız kurallarına riayet etmesini istedi.

 

İbrahim Kılınç

 

Haber Videosu

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kazada eşi tutuklanan kadından Karayolları'na eleştiri ve çağrı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.