20 Nisan 2024, Cumartesi

İstanbul'da toplu ulaşıma gelen zammı protesto eden kalabalık, turnikelerden atlayarak geçti

İstanbul'da toplu ulaşıma gelen zammı protesto eden kalabalık, turnikelerden atlayarak geçti

Dün İBB tarafından toplu ulaşıma yüzde 40 oranında zam yapıldı. Bu durumu protesto edip slogan atan bir grup, Kadıköy Uzunçayır metro istasyonunda İstanbulkart basmadan turnikelerden atlayarak geçti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak 2022'de yapılan zammın ardından dün bir kez daha toplu ulaşıma yüzde 40 zam yaptı.

 

İŞTE ZAMLI ÜCRETLER

9 Nisan'dan itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre tam bilet 5.48 TL'den 7.67 TL'ye, tam abonman 430 TL'den 602 TL'ye çıktı. Öğrenci abonman 78 TL'den 109 TL'ye, sarı taksi açılış ücreti 7 TL'den 9.8 TL'ye, taksi kısa mesafe ücreti ise 20 TL'den 28 TL'ye çıktı. Minibüslerde 3.75 olan indi-bindi ücreti 5.25 lira oldu. Okul servis ücretlerinde ise 0-1 km ücreti 396 TL'den 554 TL'ye, personel servis ücreti 211 TL'den 295 TL'ye çıktı.

"ZAMLARIN GERİ ALINMASINI İSTİYORUZ"

Uzunçayır metro durağında toplanan Öğrenci Kolektifleri adlı grup, İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zammı protesto etti. Açıklama yapan bir grup üyesi, "Ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zam nedeniyle burada bir araya geldik. Yapılan zam kararını kabul etmiyoruz. Zamlar geri alınmasını istiyoruz" dedi.

KART BASMADAN TURNİKEDEN GEÇTİLER

Açıklamadan sonra "Ulaşım Zamları Geri Alınsın", "Ulaşım Hakkı Engellenemez" diye slogan atan grup üyeleri, İstanbulkart basmadan turnikelerden atlayarak geçti. Turnikeleri geçen grup alkışlarla durağa doğru yürüdü.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul'da toplu ulaşıma gelen zammı protesto eden kalabalık turnikelerden atlayarak geçti

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.