29 Mart 2024, Cuma

iPhone işçilerini isyan etti!

iPhone işçilerini isyan etti!

Sıkı korona tedbirleri iPhone işçilerini isyan ettirdi! Polisle çatışıp, "Eve dönmek istiyoruz" sloganı attılar

Dünya 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüsle mücadelesine hız kesmeden devam ederken, sıfır vaka politikasıyla hareket eden Çin protestolarla inledi. Zhengzhou kentindeki Foxconn şirketinin iPhone fabrikasında bir aydır kapalı devre çalışan işçiler, sıkı koronavirüs tedbirlerini protesto edip polislerle çatıştı. İnternete düşen görüntülerde işçilerin "Eve dönmek istiyoruz" sloganları attığı görüldü.

 

Çin'in Zhengzhou kentinde dünyanın en büyük iPhone fabrikası olarak bilinen Foxconn'un fabrikasında protestolar patlak verdi. Dün gece başlayan ve sabaha kadar süren eylemde işçiler, sıkı Covid-19 tedbirlerinin yanı sıra söz verilen ikramiyelerin ödenme tarihinin ertelenmesi, ödemelerin yapılmaması ve yeterli yiyecek verilmemesini protesto etti.

POLİSLERLE ÇATIŞIP BARİYERLERİ YIKTILAR

Covid-19 tedbirleri çerçevesinde yaklaşık 1 aydır kapalı devre çalışan ve giriş çıkışları sıkı şekilde denetlenen işçilerin öfkesi kameralara yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde işçilerin koruyucu tulum giyen polislerle çatıştığı ve salgınla mücadele için koyulan bariyerleri yıktıkları görüldü.

 

BAZI İŞÇİLERİN SAĞLIK DURUMU CİDDİ

"Eve dönmek istiyoruz" sloganları atan işçilerden bazılarının arbede esnasında yaralandığı, bazı işçilerin ise sağlık durumunun ciddi olduğu iddia edildi. Görüntülerde yere düşen bir işçinin koruyucu tulum giyen polisler tarafından tekmelendiği görüldü.

 

Sıkı korona tedbirleri iPhone işçilerini isyan ettirdi! Polisle çatışıp, 'Eve dönmek istiyoruz' sloganı attılar

 

İŞÇİLER FABRİKADAN KAÇMIŞTI

Yaklaşık 200 binin üzerinde işçinin çalıştığı fabrikada Ekim ayında Covid-19 vakaları görüldüğü gerekçesiyle giriş ve çıkışlar yasaklanmış, valiz ve sırt çantalarıyla fabrikadan kaçan işçilerin görüntüleri gündem olmuştu. Karantina çerçevesinde Foxconn'un saatlik ücretleri yükseltme ve ikramiye vaadiyle binlerce işçiyi tesiste kalmaya ikna etmesi basına yansımıştı. Foxconn'da artan Covid-19 vakaları nedeniyle "kısıtlı kapasite ile çalışma" uygulamasına geçilmesinin ardından üretimde yavaşlama yaşandığı ve bu nedenle iPhone 14 ve diğer ürünleri almak isteyenlerin beklemek zorunda kalacağı açıklanmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Çin Halk Cumhuriyeti Koronavirüs Yerel Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.