29 Mart 2024, Cuma

İngiltere'de son 24 saatte 53 bin 135 yeni vaka

İngiltere'de son 24 saatte 53 bin 135 yeni vaka

İngiltere'de korona virüs salgınında günlük vaka sayısında iki gündür rekor artış yaşanıyor. Ülkede son 24 saatte 53 bin 135 yeni vaka tespit edildi.

İngiltere'de korona virüs salgınında günlük vaka sayısındaki rekor artış iki gündür devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 53 bin 135 yeni vakanın tespit edildiği, toplam vaka sayısının ise 2 milyon 382 bin 865'e ulaştığı belirtildi. Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saat içinde 414 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 71 bin 567'ye yükseldi. İngiltere'de salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.

 

“Pandeminin çok tehlikeli bir aşamasına gidiyoruz”

 

İngiltere'de Covid-19'un mutasyonunun tespit edilmesi ve yeni türün daha hızla yayılması nedeniyle geçtiğimiz haftalarda İngiltere hükümeti ülkedeki yerel kısıtlamaları artırmıştı. Uzmanlar, İngiltere'de daha sıkı kısıtlama kurallarının uygulanması konusunda hükümete çağrıda bulundu.

University College London'dan bulaşıcı hastalık epidemiyolojisi Profesörü Andrew Hayward yaptığı açıklamada, "Pandeminin çok tehlikeli bir aşamasına gidiyoruz. Ocak ve Şubat aylarında olası bir felaketi önlemek için ulusal bir eyleme ihtiyacımız var" dedi.

 

İngiltere'de ilk aşıyı vurulan Keenan'a ikinci doz verildi

 

Pfizer ve BioNTech aşısının 8 Aralık'ta İngiltere'de ilk vurulduğu kişi olan 91 yaşındaki Margaret Keenan'a ikinci dozu da bugün vuruldu.

 

Aylin Karadeniz

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İngiltere'de son 24 saatte 53 bin 135 yeni vaka

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.