28 Mart 2024, Perşembe

İmamoğlu-Yavaş restleşmesi!

İmamoğlu-Yavaş restleşmesi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimlerde yeniden aday olabileceğine ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'na örtülü cevap verdi. Akşener, iki belediye başkanını 'müstakbel cumhurbaşkanı yardımcıları' olarak tanımladı.


 

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sık sık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığına ilişkin vurgu yaparak CHP'ye örtülü rest çekti.

 

Kısa süre önce katıldığı bir televizyon programında iki belediye başkanının geleceğini yorumlayan CHP'li Bülent Kuşoğlu, "İki görevi aynı anda yapmayacaklar. Onu Sayın Kılıçdaroğlu hiç yaptırmaz, hiç istemez" demişti. Kuşoğlu ayrıca İmamoğlu ve Yavaş'ın belediye başkanlığına yeniden aday olma ihtimallerine de yeşil ışık yakmıştı.

 

İYİ Parti kanadında öfkeye sebep olan bu sözler sonrası Meral Akşener'den günlerdir beklenen cevap geldi. Akşener iki isme "müstakbel cumhurbaşkanı yardımcılarımız" diyerek Kuşoğlu'na üstü kapalı meydan okudu.

 

"TARTIŞTIK, KAVGA ETTİK"

İttifak içinde yaşanan 4 günlük skandal sürece ilişkin de çarpıcı sözler sarf eden Akşener, "Yılmadık, direndik. Tartıştık, kavga ettik. Sözümüzden dönmedik. 6 Mart'ta milletimizin önüne bir çözüm yolu koyduk. Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleyenleri de Sayın Yavaş'ı destekleyenleri de Sayın İmamoğlu'nu destekleyenleri de ortak bir yol haritasında birleştirdik.

 

İYİ Parti gururla sunar. Bu yol kazanmanın yoludur" ifadelerini kullandı.

 

YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN İSTİFA SİNYALİ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu dünkü İyi Parti Grup Toplantısı öncesi açıklama yaptı.

 

"Pazartesi veya salı günü basın toplantısı yapacağım" diyen Ağıralioğlu, "Milletvekili adaylığıyla ilgilenmiyorum" diyerek, Akşener'in masadan ayrılıp döndüğü süreci hatırlattı. Ağıralioğlu, "25 yılda yemediğimiz küfürleri 3 günde yedik.

 

Sonra da çıkıp istişareden, müzakereden söz ediyorlar. Bunu kabul etmemiz söz konusu değil" ifadelerine yer verdi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Meral Akşener iyi parti

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.