28 Mart 2024, Perşembe

Hindistan'da korona virüs vaka sayısı 20 milyonu geçti

Hindistan'da korona virüs vaka sayısı 20 milyonu geçti

Hindistan’da son 24 saatte 355 bin 828 yeni korona virüs vakası tespit edilmesiyle, ülkede toplam korona virüs vaka sayısı 20 milyonu aştı.

Dünya genelinde korona virüs vaka ve ölü sayısı artış yaşama devam ederken korona virüs salgınında vaka ve ölüm sayıları rekor kıran Hindistan'da sağlık sistemi de çöktü. Ülkede son 24 saatte 355 bin 828 yeni tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 20 milyonu geçti. Son 24 saatte 3 bin 438 korona kaynaklı can kaybı görülen ülkede salgının başından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı ise 222 bin 408'e yükseldi.

 

Durma noktasına gelen Hindistan sağlık sistemi Covid-19 testleri, oksijen tüpleri ve hastane yataklarında ciddi eksiklik görülürken, vaka ve can kaybı sayılarının gerçekte daha fazla olmasından endişe ediliyor.

 

Korona virüsün B.1.617 adlı Hindistan mutasyonunun hızla yayılması ve Hindistan'da dini festivallere ve siyasi toplanmalara izin vermesiyle ülkede Şubat ayından bu yana vakalarda ciddi artış görüldü.

 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Hindistan mutasyonunun virüsü daha bulaşıcı hale getirebileceğini ve şiddetli hastalığa neden olabileceğini belirtmiş, mutasyonun korona virüs aşısının etkisi azaltabileceğini kaydetmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hindistan'da korona virüs vaka sayısı 20 milyonu geçti

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.