18 Nisan 2024, Perşembe

HDP adayını önümüzdeki günlerde açıklayacak

HDP adayını önümüzdeki günlerde açıklayacak

Cumhurbaşkanı adayını önümüzdeki günlerde açıklayacak HDP'de Gültan Kışanak'ın ismi ön plana çıkıyor

 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, cumhurbaşkanı adaylarını açıklamak için Millet İttifakı'nı beklemeyeceklerini belirterek, şubat ayının ilk haftasını işaret etti. Kulislerde ise cezaevinde bulunan Gültan Kışanak'ın ismi ön plana çıkıyor.

 

14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 3 ay gibi bir süre kalmışken partilerin ve ittifakların cumhurbaşkanlığı için aday belirleme süreci de hız kazandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da partisinin aday belirleme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

ŞUBATIN İLK HAFTASINDA ADAY AÇIKLANABİLİR

BBC Türkçe'ye konuşan Buldan, adaylarını "Şubat ayının ilk haftasında" açıklayabileceklerini söyledi. Adaylarını açıklamak için Millet İttifakı'nın 13 Şubat toplantısını bekleme gibi bir düşünceleri olmadığını belirten Buldan, oluşturdukları isim havuzundan bir adayın belirleneceğini ifade etti.

 

KADIN ADAY ÖN PLANA ÇIKIYOR

Buldan, "Aday bir kadın olabilir mi?" sorusuna ise "O henüz belli değil" karşılığını verdi. Kulislerde ise HDP'nin bir kadın aday çıkarması olasılığının yüksek olduğu ve Gültan Kışanak'ın ismi ön plana çıkıyor.

 

KIŞANAK'IN ADAYLIĞI KONUSUNDA ENGEL BULUNMUYOR

Cezaevinde bulunan Kışanak'ın üstünde henüz kesinleşmiş bir karar olmaması dolayısıyla adaylığı önünde bir engel bulunmuyor. Kışanak ise geçtiğimiz günlerde isminin adaylık konusunda geçtiği sorulunca, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili süreç, partimiz HDP tarafından yürütülmektedir" açıklamasını yapmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Gülten Kışanak Pervin Buldan Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.