25 Nisan 2024, Perşembe

Erdoğan'dan çok konuşulacak cevap

Erdoğan'dan çok konuşulacak cevap

Biden'ın 6 NATO üyesi ülke ile yaptığı toplantıya neden çağrılmadı? Erdoğan'dan çok konuşulacak cevap

 

G20 Zirvesi için Endonezya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir basın toplantısı düzenledi. Bir gazeteci Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, dün akşam NATO üyesi Polonya topraklarına düşen füze nedeniyle ABD Başkanı Biden'ın 6 NATO üyesi ülke ile yaptığı toplantıya kendisinin neden çağrılmadığını sordu. Erdoğan, "Çağrılmayan 20 NATO üyesi ülkeyi niye sormuyorsun? Bu çok da önemli bir şey değil. Bizi daha önemli işlere davet ediyorlar, okey?" ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin son gününde Bali Uluslararası Konferans Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

 

"SİZ NEDEN ORADA YOKTUNUZ?"

Gazetecilerden biri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dün akşam NATO üyesi Polonya topraklarına düşen füzeyi hatırlatarak, "Sayın ABD Başkanı Biden birçok NATO üyesi ülke ile birlikte otelde başka bir toplantı yaptı. Siz neden orada yoktunuz? NATO üyeleri arasında herhangi bir bölünme görüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

 

"BİZİ ÖNEMLİ İŞLERE DAVET EDİYORLAR"

Erdoğan bu soruya "6 ülke bir araya gelmiş. E diğer 20 NATO üyesi ülkeyi niye sormuyorsun? Demek ki bizi arama imkanları o esnada olmamış olabilir. Çok da önemli değil. Konuşulan şey da füzenin markası nedir, ne değildir. Sayın Biden zaten füzenin Rus yapımı olmadığını söyledi. Çok da önemli değil, bizi önemli işlere davet ediyorlar. Önemsiz olan işlere gitmemize de gerek yok. Okey?" yanıtını verdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Joe Biden Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.