20 Nisan 2024, Cumartesi

Endonezya'da 7.7 büyüklüğünde deprem!

Endonezya'da 7.7 büyüklüğünde deprem!

Endonezya'nın Tanımbar bölgesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 97 kilometre derinlikte gerçekleşen şiddetli sarsıntı çevre ülkelerden de hissedildi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı.

Asya ülkesi Endonezya'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Amerika Jeoloji Araştırmaları Kurumu USGS'nin verilerine göre depremin büyüklüğü 7.7 olarak açıklandı.

 

CAN VE MAL KAYBINA İLİŞKİN RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Pasifik Okyanusu tabanında 95 kilometre derinlikte gerçekleşen sarsıntı sonrası tsunami uyarısı yapıldı. Henüz can ve mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

DEPREMİN MERKEZİ

Sismologlar, depremin Doğu Timor'un yaklaşık 368 km (229 mil) kuzeydoğusunda, Doğu Timor olarak da bilinen Banda Denizi'nde merkezlendiğini söylediler.

 

2004'TE 9.1 ŞİDDETİNDE SALLANMIŞTI

2004 yılında, Endonezya'nın Sumatra kentinin batı kıyısı açıklarında Richter ölçeğine göre 9.1 büyüklüğünde büyük bir deprem meydana geldi.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK ADA ÜLKESİ

Endonezya, Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.