20 Nisan 2024, Cumartesi

Edirne'yi sağanak vurdu:

Edirne'yi sağanak vurdu:

Edirne'nin Enez ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı, araçlarda mahsur kalan vatandaşlar da ekipler tarafından kurtarıldı. Bir kişinin ise cesedine ulaşıldı.

Enez ilçesinde etkili sağanak yağış nedeniyle, Keşan - Enez yolu ulaşıma kapatıldı. Şiddetli akıntı sebebiyle Keşan-Enez karayolu üzerinde yer alan Şabanmera kavşağından itibaren yol trafiğe kapatılırken aynı zamanda Vakıf köy sahilinde de mahsur kalan 5 vatandaş AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

 

Taşan yağmur suları nedeniyle bazı otomobillerin üzeri suyla kaplanırken, yolda araçlarında mahsur kalan sürücüler de itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

 

Öte yandan yağışlar İpsala'nın Kocahıdır Köyü'nde de etkili oldu. Hamzadere Barajı'nın taşmasına sebep olan yağışların ardından bölgede olumsuzluklar yaşandı.

Yağmur felaketi: 11 kişi kurtarıldı

 

Edirne'nin Enez ilçesinde sel nedeniyle mahsur kalan 11 kişi kurtarılırken, sel felaketinde kaybolan kişinin cansız bedeni evine 200 metre uzaklıkta bulundu.

 

Enez ilçesine bağlı Sultaniçe ve Gülçavuş köylerinde gece boyunca etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Sel sebebiyle araçlarında ve evlerinde mahsur kalan 11 vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesi sonucu kurtarıldı. Köyde yaşayan 75 yaşındaki Murat Güneş'in ise cesedi bulundu. Güneş'in en son komşusuyla telefonda görüştüğü ve 'beni kurtarın' dediği öğrenildi.

 

Edirne'nin Enez ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan sağanak yağış taşkınları da beraberinde getirdi. Enez ilçesinin Sultaniçe köyünde bulunan dere kenarındaki evinde yaşayan 75 yaşındaki Murat Güneş de sel sularına kapıldı.

 

AFAD ve jandarma ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde Güneş'in cansız bedeni evine 200 metre uzaklıkta dere yatağında bulundu. Cesedin bulunduğu dere kenarında jandarma ekipleri tarafından önlem alındı.

 

Hayatını kaybeden Güneş'in komşusu Yılmaz Çakmak yaşanan olayı şöyle anlattı: "Beni aradı evi 1 metre su bastığını söyledi. Ben de kendisine çatıya veya masa üstüne çıkmasını söyledim. Tamam dedi ama aydınlatma ile dere kenarına yürümeye başladı. Koşa koşa gelerek onu geri çevirmek için geldim ama bulamadım".

 

 

Haber Videosu

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Edirne'yi sağanak vurdu:

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.