28 Mart 2024, Perşembe

Dünyaca ünlü Kangal köpekleri o ildeki cezaevlerini koruyacak

Dünyaca ünlü Kangal köpekleri o ildeki cezaevlerini koruyacak

Sivas’ın dünyaca ünlü ‘Anadolu Aslanı’ olarak bilinen Kangal Köpekleri İzmir’deki cezaevlerinde bekçilik görevine hazırlanıyor.

Daha önceleri Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyette görev alan, bulunduğu dar ve geniş alanları koruyabilme özelliğine sahip olan Kangal köpekleri şimdide İzmir'de ki cezaevlerini koruyacak. 2 kilometreye kadar koku alma ve 25 kilometreye kadarda görme yetenekleriyle düşmana göz açtırmayan Kangallar, yeni görevlerine günler sayıyor.

Dünyanın en iyi koruma köpeği olarak bilinen Kangal'lar önümüzdeki günlerde İzmir'e yola çıkacak. Parti parti gönderilmesi planlanan Kangallar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra uzman ellerde eğitilerek cezaevlerinin korunmasında bekçi köpeği olarak görev alacak.

İzmir'deki cezaevleri Kangal köpekleriyle korunacak

 

Kangal Köpeği Yetiştiricisi Umut Taşdelen, kangal köpeklerinin İzmir'deki cezaevlerinde görev alacağını söyleyerek, “Dünyaca ünlü Kangal Köpeklerimiz yeni bir göreve hazırlanmaktadır. İzmir'deki cezaevlerinde bekçilik amaçlı görev alacaklardır. Daha önce de bilindiği gibi emniyet grupların ve Türk silahlı kuvvetlerinde görev almıştı. Şimdi de İzmir'deki cezaevlerimizde yer alacaktır.

Kangal köpekleri bilindiği gibi içgüdüsel olarak görevini en iyi şekilde yapan bir ırktır. Bekçilik ve koruma iç güdüsü oldukça yüksek bir köpektir. Uzaktan gelebilecek tehlikelere karşı bekçiliği iyi yapan bir ırktır” dedi.

 

Önümüzdeki günlerde yola çıkacak

 

Taşdelen, kangal köpeklerinin önümüzdeki hafta içinde İzmir'e yola çıkacağını ifade ederek, “İzmir'deki cezaevlerimize 10-15 tane kangal yavrusunu hazırlıyoruz. Oraya göndereceğiz. Sağlık kontrolleri yapılıp, aşıları tamamlandıktan sonra görev alacaklar. Kangal köpekleri, koku alma özelliği üst düzeydedir. Gözleri oldukça keskindir, uzaktan gelebilecek tehlikeyi görebilme kapasitesi ileridir, hissiyatlı bir hayvandır. JAKEM'in eğitim veren askeri personeli var. Profesyonel eğitimciler kangalları orada eğitecekler. Yavrularımızı parti parti göndereceğiz. Önümüzdeki hafta içi inşallah ilk partiyi İzmir'e göndereceğiz” diye konuştu.

Onur Erden - Mert Taha Varol

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Dünyaca ünlü Kangal köpekleri o ildeki cezaevlerini koruyacak

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.