28 Mart 2024, Perşembe

Diyarbakır hareketlendi! F-16'lar havalandı: Yerle bir edildi

Diyarbakır hareketlendi! F-16'lar havalandı: Yerle bir edildi

Terör örgütü unsurlarının Gaziantep'in Karkamış ilçesine saldırısı sonrası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden F-16'lar havalandı. Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısındaki Zor Mağar bölgesi savaş uçakları tarafından vurulmaya başlandı. Terör hedefleri yerle bir edildi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG'li teröristler tarafından düzenlenen 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli saldırının ardından Karkamış'ın karşısındaki Zor Mağar bölgesi savaş uçakları tarafından vurulmaya başlandı.

 

DİYARBAKIR HAREKETLENDİ! F-16'LAR HAVALANDI

Roketli saldırının ardından Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan mühimmat yüklü F-16 savaş uçakları havalandı. Üsteki hava hareketliliği sürerken, kargo uçaklarının da iniş-kalkış yaptığı gözlendi.

Öte yandan terör örgütü tarafından atılan roketlerin bulunduğu ev ve iş yerlerinde de inceleme ve hasar tespit çalışmaları başladı.

 

 

VALİ GÜL: MİSLİ İLE KARŞILIK VERİLİYOR

Roketli saldırının ardından Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve protokol üyeleri ile birlikte patlamanın olduğu bölgelerde incelemelerde bulundu.

 

Vali Gül, toplamda 10 yaralı olduğunu ve bunlardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin misli ile karşılık vermeye devam ettiğini kaydeden Gül, şöyle konuştu:

'Bazen patlamalar devam edebiliyor. Özetle 2 tane okulumuzda sıkıntımız var. Doğrudan bu okula isabet etmedi ama sesten ve basınçtan dolayı zarar gördü. Camları kırıldı ve arkadaki evlerde zarar var. Başımız sağ olsun, geçmiş olsun. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Şehit ve yaralılarımız var. Bakanımız süreci baştan sona takip ediyor. Onlar gelecekler buraya. Dolayısıyla biz yaralıları ziyaret ediyoruz ve olayın olduğu bölgeleri ziyaret ederek tedbir alıyoruz. TSK misli ile karşılık veriyor, atışlar devam ediyor. Biraz sabırla süreci takip etmemiz lazım. Yaralılardan 2'sinin durumu ağır. Bizler de süreci takip ediyoruz. Karşılıklı atışlar devam ettiği için hasar gören ev ve iş yerleri ile ilgili sayılar da değişebiliyor.'

 

KOMİSER YARDIMCISININ ŞEHİT EDİLMESİNDE YER TEMİN EDEN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şanlıurfa'da, PKK'lılarla çıkan çatışmada komiser yardımcısı Şükrü Can Kayadibi'nin (28) şehit edilmesine ilişkin teröristlere yer temin ettiği belirlenen firari Nuri Çiftçi'nin (64) 'Pençe-Kılıç' hava harekatında etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

 

Halfeti ilçesi Dergili Mahallesi'nde, 18 Mayıs 2019'da, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında çıkan çatışmada komiser yardımcısı Şükrü Can Kayadibi şehit oldu, polis memurları Mahmut Aykal ile Ramazan Kaya da yaralandı.

 

Çatışmada ayrıca 2 terörist, etkisiz hale getirildi. Çatışmanın ardından gözaltına alınan 8 kişi de tutuklandı. Şükrü Can Kayadibi'nin şehit edilmesine ilişkin teröristlere yardım ettiği ve yer temin ettiği tespit edilerek aranan Nuri Çiftçi'nin, Suriye'nin Ayn el-Arab kentinde saklandığı belirlenmişti.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlenen 'Pençe-Kılıç' hava harekatında, Çiftçi'nin de etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı. Çiftçi'nin, Ayn el-Arab kentinde F-16 savaş uçaklarıyla imha edilen askeri karargahta etkisiz hale getirildiği belirtildi

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

F-16 Diyarbakır Türkiye Diyarbakır 8 Ana Jet Üssü

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.