18 Nisan 2024, Perşembe

Depoya sığınan Alparslan Kuytul'u Furkan Vakfı üyeleri böyle yelledi

Depoya sığınan Alparslan Kuytul'u Furkan Vakfı üyeleri böyle yelledi

Aralarında Alparslan Kuytul'un da yer aldığı Furkan Vakfı üyelerinin Adana'daki eylemine polis çok sert müdahale etti. Müdahale sırasında bir depoya sığınan Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul'u vakıf üyeleri yelledi. O ana ilişkin görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Adana'da kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üyelerinin izinsiz yürüyüşüne polis müdahale etti. Bazı eylemciler polise saldırırken, vakfın kurucusu Alparslan Kuytul, ekiplerin biber gazlı müdahalesinden kaçıp bir iş yerinin deposuna girdi.

 

VAKIF ÜYELERİ KUYTUL'U YELLEDİ

Kuytul'u gözaltına almak isteyen polisler ile eylemciler arasında arbede çıktı. Depodaki grup ve Kuytul, polis ekiplerince çıkarıldı. Deponun içerisinde çekilen bir görüntü ise sosyal medyada büyük yakı uyandırdı. Bahsi geçen görüntüde depoda havasız kaldığı gözlenen Kuyrul'un vakıf üyeleri tarafından yellendiği görülüyor.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan polisin orantısız güç kullanması da sosyal medyada gündem oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan Kuytulcular, tüm uyarılara rağmen bugün Adana'da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır. Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir. Ancak bugün, tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi. Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Depoya sığınan Alparslan Kuytul'u Furkan Vakfı üyeleri böyle yelledi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.