25 Nisan 2024, Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücret rakamını düşük bulanlar için ara zammı işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücret rakamını düşük bulanlar için ara zammı işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti 8 bin 500 liraya olarak açıkladı. Enflasyonun da hızla aşağıya düşerek yıl ortasında yüzde 30'lu, yıl sonu ise yüzde 20'li rakamlara ineceğini ifade eden Erdoğan, "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak yine asgari ücrette ara düzenleme yapmaktan da çekinmeyiz. Biz, milletimizle birlikte varız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023'te geçerli olacak asgari ücreti 8 bin 500 lira olarak açıkladı. Buna göre brüt asgari ücret ise 10 bin 8 TL olarak belirlendi. Açıklamasında enflasyonun yıl ortasında yüzde 30'lu, yıl sonu ise yüzde 20'li rakamlara ineceğini Erdoğan, beklenmedik bir tabloyla karşılaşılması durumunda ara düzenlemeden de kaçınmayacaklarını ifade etti.

 

"ARA ZAMDAN KAÇINMAYIZ"

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak yine asgari ücrette ara düzenleme yapmaktan da çekinmeyiz. Biz, milletimizle birlikte varız. Asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atcacağız" dedi.

 

İŞÇİ TARAFI TOPLANTIYA KATILMADI

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol yer aldı. Toplantıda işçi tarafını temsil eden Türk-İş'ten katılım olmadı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Recep Tayyip Erdoğan Asgari Ücret Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.