25 Nisan 2024, Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'da yaşanan gelişmelerle ilgili yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'da yaşanan gelişmelerle ilgili yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’da yaşanan gelişmeler ve düzensiz göç konusunda yürüttüğü diplomasi trafiğinde çok sayıda devlet başkanı ile görüştü.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afganistan'daki gelişmeler ve düzensiz göç konusuyla ilgili uluslararası alanda yoğun bir diplomasi yürütüyoruz. Bölgemizde istikrarı sağlamak, ülkemizi göç baskınına karşı korumak ve milletimizin huzurunu temin etmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan; 20 Ağustos'ta Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 21 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, 22 Ağustos'ta Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Afganistan başta olmak üzere düzensiz göç meselesini görüştü.

 

Derya Yetim

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan'da yaşanan gelişmelerle ilgili yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.