28 Mart 2024, Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Son Dakika: Kamudaki sözleşmeli personel düzenlemesini pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

 

Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamudaki sözleşmeli personel düzenlemesiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, yaklaşık 600 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemeyi pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

 

Hükümet bir süredir üzerinde çalıştığı sözleşmeli personel düzenlemesinde sona geldi. Yaklaşık 600 bin kişiyi ilgilendiren düzenleme kapsamında heyecanla beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Bakan Bilgin, yüz binlerce kişinin sözleşmesindeki farklıları ortadan kaldıracak düzenleme için pazartesi gününü işaret etti. Bilgin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan kamudaki sözleşmeli personel düzenlemesini pazartesi günü açıklayacak." dedi.

 

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE SİNYALİ VERMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunda sözleşmeli personelin kadroya geçiş çalışmasının Kasım ayı içerisinde tamamlanacağını aktarmıştı. Bakan Bilgin konuyla ilgili Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz. Çalışmayı tamamladık" demişti.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONELİ SORUNU NE?

Sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değiştirme hakkı bulunmuyor. Ayrıca görevde yükselme sınavına da giremiyorlar. Çalışmanın tamamlanmasıyla, kamuda kadrolar arası farklılıklar ortadan kalkmış olacak. Yeni düzenlemeyle kadroya geçmek isteğe bağlı olacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sözleşmeli Personel Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.