29 Mart 2024, Cuma

Cinsel güç artırıcı hap ülkeyi karıştırdı

Cinsel güç artırıcı hap  ülkeyi karıştırdı

Brezilya'da kamu kaynakları kullanılarak Savunma Bakanlığına 60 adet penis implantı ve 35 bin dozdan fazla cinsel güç artırıcı hap tedarik edildiği iddiası ülkeyi karıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada hapların yüksek tansiyon tedavisi için alındığı belirtildi.

Brezilya'da kamu parasını 60 adet penis implantı ve 35 bin dozdan fazla cinsel güç artırıcı hapsiparişi için harcayan ordu tartışmaların odağına oturdu. AFP'ye konuşan Sosyalist Parti'den Kongre Üyesi Elias Vaz, Savunma Bakanlığı'ndan 35 bin 320 doz cinsel güç artırıcı hap siparişiyle ilgili açıklama istedi.

 

''ÜLKEDE KITLIK VARKEN NEDEN BU HAPLARA PARA VERİLİYOR''

"(Jair) Bolsonaro hükümetinin kamu parasını neden cinsel güç artırıcı hapsatın almaya ve neden bu kadar büyük ölçekte sipariş vermeye harcadığını anlamak istiyoruz" diyen Vaz, "Ülke genelindeki sağlık birimlerinde, insülin gibi, kronik hastalıkları olan kişilerin tedavisi için kullanılan ilaçlarda kıtlık yaşanıyor ve silahlı kuvvetler binlerce cinsel güç artırıcı hapı alıyor. Halk bir açıklamayı hak ediyor" sözlerini ekledi. Durumun ahlak dışı olduğunu ifade etti.

 

Kara Kuvvetleri 5 bin, Hava Kuvvetleri 2 bin tablet alırken donanma için 28 bin 320 doz cinsel güç artırıcı hapsipariş edildiği belirtildi.

 

HAPLARIN YÜKSEK TANSİYON TEDAVİSİNDE KULLANILDIĞI SÖYLENDİ

Times'ın haberine göre Brezilya Savunma Bakanlığı, satın alınan cinsel güç artırıcı hapların "Pulmoner yüksek tansiyon tedavisinde" kullanıldığını belirtti. Ülkenin ulusal sağlık denetleme kurumu ANVISA, hapınetken maddesi sildenafilin yüksek tansiyon tedavisinde alternatif bir yöntem olduğunu onaylıyor.

 

60 ADET DE PENİS İMPLANTI SATIN ALINMIŞ

Ancak AFP'nin haberine göre, Bakanlık'ın üç farklı askeri hastane için 60 adet penis implantı satın aldığına dair bilgiler de ortaya çıktığı. Bu implantların her birinin 50 bin ila 60 bin real (yaklaşık 10 bin 600 ila 12 bin 800 dolar) arasında bir maliyeti olduğunu iddia edildi. Toplam maliyetin ise 700 bin dolardan fazla olduğunun tahmin ediliyor.

 

ELEŞTRİLER OLDUKÇA SERT: KOVİD AŞISI İÇİN OYALANDILAR AMA 35 BİN HAP ALDILAR

Guardian, Rio'dan Kongre Üyesi Marcelo Freixo'nun durumun soruşturulmasını isteyeceğini yazdı. Habere göre Freixo Twitter hesabından, "Bolsonaro yönetimi Covid aşıları satın almak için oyalandı, ancak Silahlı Kuvvetler için aşırı pahalı 35 bin hap alımını onayladı" paylaşımını yaptı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Brezilya'da ordunun 35 bin doz cinsel güç artırıcı hap ve 60 adet penis implantı alması ülkeyi karıştırdı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.