20 Nisan 2024, Cumartesi

Çalışmaları 80. Saatinde

Çalışmaları 80. Saatinde

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde arama kurtarma çalışmaları 80. saatinde devam ediyor.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde Cuma günü saat 14.51'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı ve Bornova ilçelerinde birçok bina yıkılmıştı. Yaşanan felaket sonrası arama kurtarma ekiplerinin aralıksız süren çalışmaları 80. saatine girdi. Uzun zaman geçmesine rağmen enkaz altından halen sevindirici haberler de gelmeye devam ediyor. Bir yandan ekipler enkaz altında kurtarma çalışmaları yaparken, dışarıda ise yardım kuruluşları depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

Rıza Bey Apartmanı'nda aralıksız devam eden çalışmaların son durumu ise havadan görüntülendi. Çekilen görüntülerde bir yandan kazı çalışmalarının hassasiyetle yapıldığı, bir yandan da oluşan hafriyatın kamyonlara yüklendiği görüldü. Yıkılan binaların çevresindeki park alanlarına depremzedeler için çadırlar kurulurken, depremzedeler için tüm Türkiye'den gelen yardımların basketbol ve futbol sahalarını doldurduğu görüldü.

 

Ahmet Faruk Sarıkoç - Volkan Kayalar

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Çalışmaları 80. Saatinde

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.