18 Nisan 2024, Perşembe

Caddebostan Sahili yeniden kırmızı yosunlarla kaplandı

Caddebostan Sahili yeniden kırmızı yosunlarla kaplandı

Kadıköy Caddebostan Sahili, akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına ve kıyıya vuran dalgalar nedeniyle tekrar kırmızı yosunlarla kaplandı. Kırmızı yosunların sahildeki yürüyüş yolu ve banklara kadar ulaştığı görüldü. Caddebostan Sahili'ni kaplayan kırmızı yosunlar, havadan görüntülendi.

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli fırtına ve kıyıya vuran sert dalgalar nedeniyle Kadıköy'de Caddebostan Sahili'ni yine kırmızı yosunlar kapladı.

Kıyıya vuran dalgalar nedeniyle kırmızı renkli yosunların sahildeki kayalıkları kaplamasının yanı sıra sahildeki yürüyüş yoluna ve banklara da ulaştığı görüldü. Sahildeki yosunları temizlemek için İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri sabah saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürüyor.

Sahili kaplayan kırmızı yosunlar ile ilgili konuşan Ömer Şaklıoğlu, “Ben bu konuyu biraz kendim araştırdım. Güneydoğu Asya'da olan bir sorun bu. Evsel atıkların tam olarak damıtılmadan, arıtılmadan denize akıtılmasıyla oluşuyor. Bir koku da oluşturuyor. Belediyenin burada yapması gereken toplama-temizleme çalışması varsa acilen yapması lazım. Çünkü mikrobik ve evsel atıktan kaynaklanıyor. İnsanımızın da kullandığı deterjanlar ve başka şeylerin denize gittiğini düşünerek, kimyasal olarak en hafif şeyleri kullanmak lazım” dedi.

Sahili tekrar kaplayan kırmızı yosunlar, drone ile görüntülendi.

 

Cem Güney Kılıç - Halit Arslan

Haber Videosu

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Caddebostan Sahili yeniden kırmızı yosunlarla kaplandı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.