29 Mart 2024, Cuma

Bu iç çamaşırı 255 bin liraya satıldı! Sırrı, giyen kişide saklı

Bu iç çamaşırı 255 bin liraya satıldı! Sırrı, giyen kişide saklı

Sanat eserlerine veya nadir parçalara zaman zaman milyonlarca dolar para ödeniyor. “En pahalı şeyler” listesinde, sanat eserlerinden ve koleksiyon parçalarında çok daha ilginç şeyler de bulunuyor. Böbrek taşı ve Kraliçe Victoria'nın iç çamaşırından tutun da koskoca imparatorluğa kadar. İşte aralarında hayli ilginç örneklerin de bulunduğu, şimdiye dek satılan en pahalı eserler.

Leonardo da Vinci, en pahalı 15 şey listesinde bir başka eseriyle yer alan tek isim! Ünlü dâhinin listeye girme başarısı gösteren diğer eseri ise "Salvator Mundi" isimli resmi. Resimde, İsa Peygamber elinde bir küreyle tasvir ediliyor. Ancak resimle ilgili "küçük" bir sıkıntı var: Bazı uzmanlara göre, resim Leonardo da Vinci'ye ait değil.

Leonardo da Vinci'nin tartışmalı tablosu, ilk kez 1958 yılında sadece 45 sterline satıldı! Tablo daha sonra, 2005 yılında Robert Simon ve Alexander Parrish isimli iki sanat simsarı tarafından satın alındı. İkili, tablo üzerinde yaptırdıkları çalışmalar sonucunda, tablonun orijinal olduğu konusunda pek çok uzmanı ikna etti! Ancak, tablonun orijinal olmadığını düşünenler de vardı. Özellikle bazı sanat ve Rönesans uzmanları tablonun sıradan bir kopya olduğuna inanıyorlardı! Yine de, uzun süren tartışmalar sonunda, tablonun Leanardo da Vinci'ye ait olduğu görüşü galip geldi. Bunun üzerine tablo, 2017 yılında 450 milyon dolara satıldı.

Roma İmparatorluğu

Roma İmparatorluğu'nda imparatoru korumakla görevli "Praetorian Muhafızları" bir isyan sırasında İmparator Pertinax'ı öldürdü ve Roma'daki en önemli güç odağı haline geldi. Daha sonra, Pratorian Muhafızları yeni imparatoru belirlemek için oldukça ilginç bir yöntem seçti: İmparatorluğu satışa çıkartmak. Üstelik açık artırmayla! Açık artırmaya katılan Didius Julianus, en yüksek teklifi veren kişiydi. Didius Julianus, her asker için 25.000 sesterce (Roma'daki para birimi) ödeyerek Roma'nın yeni imparatoru oldu.

Kraliçe Victoria'nın iç çamaşırı

Victoria Regina'nın iç çamaşırı, üzerindeki "VR" işlemesi ve sıra dışı büyüklüğü ile kraliyet meraklılarının dikkatini çekmişti.

Kraliçenin son yıllarında kullandığı düşünülen iç çamaşırı, 16.000 dolardan biraz daha yüksek bir fiyata satıldı.

William Shatner'ın böbrek taşı

Star Trek (Uzay Yolu) serisindeki Kaptan Kirk rolü ile tanınan oyuncu William Shatner, bir yardım kuruluşu için böbrek taşını satışa çıkarmıştı! Satış, bir internet sitesi üzerinden açık artırma yöntemiyle gerçekleştirildi. Böbrek taşı için ilk etapta 15.000 dolar teklif edildi! Ancak Shatner, kendi "böbrek taşının" çok daha değerli olduğundan emindi! Bu sebeple teklifi kabul etmedi. Böbrek taşı daha sonra 25.000 dolara alıcı buldu ve dünyanın en pahalı böbrek taşı haline geldi.

Elvis Presley'in saçı

Bir müzayede evi Elvis Presley'in "saçından" oldukça güzel bir kâr elde etti! Kasım 2002'de dünyaca ünlü şarkıcının saçı 115.000 dolara satıldı! Müzayede evi, 2003 yılında Elvis Presley'e ait olduğunu iddia ettiği başka bir saç daha satışa çıkardı! Ancak daha sonra satılan saçın Presley'e ait olup olmadığı tartışma konusu oldu. Saç üzerinde yapılan DNA testlerinin ardından 2003 yılında satılan saçın Elvis Presley'e ait olmadığı ortaya çıktı! Müzayede evi satıştan elde ettiği parayı iade etti. Ayrıca müzayede evininin yöneticisi, sahtecilik suçundan 20 ay hapis cezasına çarptırıldı! 2002 yılında satılan "saçın" ise "gerçekliği" sorgulanmış değil. Bu sebeple Elvis Presley'e ait olup olmadığı kesin olarak bilinmiyor. Buna rağmen "dünyanın en pahalı saçı" olmayı sürdürüyor.

1 sentlik posta pulu

Günümüzdeki en pahalı posta pulu 1856 yılında, İngiliz sömürgesi altındaki Guyana'da basıldı! O zamanki değeri ise sadece, 1 sentti! En pahalı şeyler listesindeki bu "posta pulundan" dünyada sadece 1 tane var! "1 Cent Macenta" isimli posta pulu, 2014 yılında 9,5 milyon dolara satıldı! 1 Cent Macenta 2021 yılında bir kez daha satışa çıkarıldı. Bu eşsiz posta pulu bu sefer biraz daha düşük bir fiyata, 8,4 milyon dolara satıldı. Ancak yine de, tarihin en pahalı posta pulu olmayı sürdürüyor.

Çift kartallı madeni para

"En pahalı şeyler" listesinde yer alan çift kartallı madeni para, farklı zamanlarda iki defa satıldı ve iki satışta da "rekor" kırdı. Çift kartallı madeni para 2002 yılındaki bir müzayedede 7,6 milyon dolara, "rekor" bir fiyata satıldı. Fakat 2013 yılında, ABD'de basılan ilk gümüş paralardan bir tanesi, 10 milyon dolarlık satış fiyatıyla çift kartallı madeni paranın rekorunu egale etti! Ancak çift kartallı madeni para 2021 yılında tekrar satışa çıkarıldı ve 18,9 milyon dolara satıldı! Böylece çift kartallı madeni para, bir kez daha dünyanın "en pahalı madeni parası" unvanını ele geçirdi.

Wu-Tang Clan'ın "Bir Zamanlar Shaolin'de" albümü

Wu-Tang Clan isimli hip-hop grubuna ait albüm, en pahalı şeyler listesindeki en ucuz şeylerden bir tanesi olabilir ama yine de dünyanın en pahalı albümü! "Bir Zamanlar Shaolin'de" isimli albümün tek kopyası var ve içindeki şarkılar hiçbir zaman yayınlanmadı! Albüm, 2015 yılında Martin Shkreli isimli iş insanı tarafından 2 milyon dolara satın alındı. Kaynak: ListeList, Mentalfloss

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bu iç çamaşırı 255 bin liraya satıldı! Sırrı giyen kişide saklı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.