16 Nisan 2024, Salı

Bangladeş'te elektrik tasarrufu için okul ve çalışma saatleri kısaltıldı

Bangladeş'te elektrik tasarrufu için okul ve çalışma saatleri kısaltıldı

Ekonomik olarak zor günler geçiren Bangladeş'te elektrik tasarrufu için okul ve çalışma saatleri kısaltıldı

 

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji fiyatlarında yaşanan artış sonrası ekonomik olarak zor günler geçiren ve IMF kapısına kadar giden Bangladeş'te, elektrik kullanımının azaltılması için okulların bir gün daha kapalı tutulmasına karar verildi. Öte yandan kamu binaları ve bankalardaki çalışma süresi 8 saatten 7 saate indirilecek, özel kurumlar ise çalışma saatlerini kendileri belirleyecek.

 

Bangladeş Kabine Sekreteri Khandakar Anwarul İslam yaptığı açıklamada, ülkede, halihazırda çoğu okulun cuma günleri kapalı olduğunu ve ayrıca cumartesi günleri de ders olmayacağını belirtti.

 

 

ÇALIŞMA SÜRESİ 7 SAATE İNECEK

Elektrik kullanımının azaltılması için kamu binalarında ve bankalarda çalışma süresinin 8 saatten 7 saate indirileceğini söyleyen İslam, özel kurumların çalışma saatlerini kendilerinin belirlemesine izin verileceğini kaydetti.

 

ENERJİ FİYATLARI ÜLKE EKONOMİSİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji fiyatlarında yaşanan artış ülkenin ekonomisine zarar verirken, ülkede sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Muhalefet, ülkedeki yolsuzluğu kontrol edemediği ve enerji sektöründeki kayıpları ortadan kaldıramadığı gerekçesiyle hükümeti suçladı.

 

IMF KAPISINA GİDEN ÜÇÜNCÜ ASYA ÜLKESİ

Bangladeş, IMF'den 4,5 milyar dolarlık bir kredi isteyerek Sri Lanka ve Pakistan'dan sonra IMF kapısına giden üçüncü Asya ülkesi olmuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bangladeş Kabine Dünya Ekonomi Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.