20 Nisan 2024, Cumartesi

Bakan Karaismailoğlu'nu terleten "Geçiş garantisi" sorusu: Bir hesap hatası yok mu sayın bakan?

Bakan Karaismailoğlu'nu terleten

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na dün akşam konuk olduğu canlı yayında, "Çanakkale Köprüsü'ne 45 bin araç geçişi garantisi verildi, 6 bin araç geçti. Burada bir hesap hatası yok mu?" sorusu yöneltildi. Bakan Karaismailoğlu bu soruya "Kesinlikle yok. Bu bir matematiktir. 12 yıllık işletme süresi var" yanıtını verdi.

Dün akşam HaberTürk canlı yayınında Kübra Par, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu konuk etti. Gündemdeki konulara ve toplu ulaşıma yapılan zamma kadar birçok değerlendirme yapan Karaismailoğlu'nun Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ile ilgili soruya verdiği yanıt ise yayına damga vurdu.

 

"BİR HESAP HATASI YOK MU?"

Kübra Par, Bakan Karaismailoğlu'na; "Çanakkale Köprüsü'ne 45 bin araç geçişi garantisi verildi, 6 bin araç geçti. Bunu görünce insanlar, AK Partilileri de dahil ediyorum onlar da diyor, burada bir hesap hatası yok mu Sayın Bakan?" sorusunu yöneltti.

 

"BU BİR MATEMATİKTİR"

Karaismailoğlu ise bu soruya, "Kesinlikle yok. Bu bir matematiktir. 12 yıllık işletme süresi var. İşletmesinin dördüncü beşinci senesine geldiğimizde ne yapacaksınız? Artacak. 45 binin üzerine geçtiği zaman devlet para ödemediği gibi gelir alacak. Hadi bu köprüyü yapmayalım diyelim. Vatandaşımızı saatlerce günlerce havanın denizin kaderine mi bırakacaktık." sözleriyle yanıt verdi.

 

"İBB NASIL ZAM YAPTIYSA ONLAR DA ÖYLE YAPTI"

"Feribotlara Çanakkale Köprüsü'nden geçişe yönlendirmek için zam yaptılar eleştirisi var? Ondan mı yapıldı?" sorusuna ise Bakan şu yanıtı verdi: "İstanbul Belediyesi nasıl zam yaptıysa onlar da öyle zam yaptı. Sonuçta değişen bir şey yok."

 

"HIZLI TREN TOPLU TAŞIMA DEĞİLDİR"

Par bunun üzerine Karaismailoğlu'na, "Peki siz hızlı tren hatlarında ne kadar zam yaptınız?" diye sordu. Bakan, bu soruya "Toplu taşımanın ne olduğunu öğrensinler. Hızlı tren toplu taşıma değildir. Hızlı tren tarifelerine baksınlar. İstanbul Ankara otobüs ücreti 350 lira, YHT 150 lira sadece" yanıtını verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bakan Karaismailoğlu'nu terleten "Geçiş garantisi" sorusu: Bir hesap hatası yok mu sayın bakan?

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.