19 Nisan 2024, Cuma

Asgari ücrete ikinci zam tartışmalarına Kılıçdaroğlu da katıldı: Hemen güncellenmesi lazım

Asgari ücrete ikinci zam tartışmalarına Kılıçdaroğlu da katıldı: Hemen güncellenmesi lazım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın açıklamaları asgari ücrete ikinci zam hayalini suya düşürmüşken, konu hakkında bir açıklama da CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret, asgari ücret olmaktan çıktı. Açlık sınırının altında asgari ücret mi olur? Asgari ücretin hemen güncellenmesi lazım." dedi.

Asgari ücrete ikinci zam tartışmaları sürüyor. AK Parti kanadından gelen açıklamalar sonrası asgari ücrete ikinci zam beklentisi güçlenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in dün yaptığı "Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" açıklaması hayalleri suya düşürdü.

 

TÜRK-İŞ BAŞKANI: BAKAN'LA GÖRÜŞTÜM 'ARALIK AYI' DEDİ

Bilgin'in ardından konu hakkında konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da Bakan Bilgin'le görüştüğünü ve zammın aralık ayında yapılacağını söyledi. Atalay, "Biz asgari ücreti haziran ayında hiç görüşmedik. Bunun zamanı aralık ayı. Aralık ayında taraflar toplanır. Dün Bakan Bey'e sordum. O da 'Bunun günü aralık ayı' dedi. Haziran ayı olur mu olmaz mı? Yasada böyle bir yönetmelik yok. Ülkeyi yönetenler yapabilirler mi? Yaparlar. Biz de zevkle, keyifle o masaya haziran ayında çağırırlarsa otururuz." dedi.

 

 

KILIÇDAROĞLU: ASGARİ ÜCRETİN GÜNCELLENMESİ LAZIM

Bakan Bilgin ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın açıklamaları sonrası bir değerlendirme de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Vatandaşa asgari ücreti kısmen artırdılar. Üç ay sürdü. Üç ay sonra o asgari ücret pul oldu. önümüzdeki süreçte çok daha büyük zamlar gelecek. Hep beraber bunu göreceğiz. Güncellenmesi lazım asgari ücretin. Asgari ücret, asgari ücret olmaktan çıktı zaten. Hangi asgari ücret? Açlık sınırının altında asgari ücret mi olur? 'Açlık sınırı ücreti', desinler. Onun bile altına düştü. Asgari ücretin hemen güncellenmesi lazım. Formalite budur zaten." şeklinde konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Asgari ücrete ikinci zam tartışmalarına Kılıçdaroğlu da katıldı: Hemen güncellenmesi lazım

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.