25 Nisan 2024, Perşembe

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerini sel vurdu!

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerini sel vurdu!

​​​​​​​Yurt genelinde etkili olan kuvvetli yağış Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde büyük hasara neden oldu.

Kumluca'da köprüler yıkılırken, çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sel nedeniyle araçların sürüklendiği, sürücülerin otomobillerinde mahsur kaldığı iki ilçede belediye başkanı ve kaymakam vatandaşlara art arda uyarılarda bulundu. Öte yandan Kumluca ve Finike ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde kuvvetli yağışın ardından derelerin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Özellikle Kumluca'da dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak sonrası dereler taştı. Kent merkezine ulaşan sel, su baskınlarına yol açtı.

 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde kuvvetli yağış sele neden oldu! Köprüler yıkıldı, araçlar sürüklendi

 

ARAÇLARDA MAHSUR KALANLAR İŞ MAKİNELERİYLE KURTARILDI

Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları, güvenli yerlerde kalmaları uyarısında bulunuldu. İlçe merkezinde sel nedeniyle bazı araçlar sürüklendi, araçlarda mahsur kalanlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı.

 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde kuvvetli yağış sele neden oldu! Köprüler yıkıldı, araçlar sürüklendi

"MERKEZDEKİ BÜTÜN KÖPRÜLER YIKILDI"

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkezdeki bütün köprülerin yıkılmasından dolayı yağmur suları taşkınlara sebep olmuştur, zemin katlar ve arabalara zarar vermektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.

 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde kuvvetli yağış sele neden oldu! Köprüler yıkıldı, araçlar sürüklendi

 

FİNİKE VE KUMLUCA'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Aşırı yağış alan Finike ve Kumluca'da da eğitime ara verilmek zorunda kalındı. Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, dün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran sağanak nedeniyle derelerin taştığını, ilçe merkezinde de sel ve su baskınları yaşandığını kaydetti. Birçok ev ve işyerinde hasar oluştuğunu belirten Erdemir, "Su baskınlarının yaşanmaya başlamasıyla birlikte gerek belediyemiz gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri alarak afeti en az hasarla atlatmak için canla başla çalışıyorlar. Yaptığımız değerlendirmede ilçemizde tüm okullarımızı bir gün süreyle tatil etme kararı aldık. Bizler sahadayız, ekipler gelen ihbarları değerlendiriyorlar. İnşallah en az zararla bu afeti atlatırız" ifadelerini kullandı. Bu arada, ilçede etkisini sürdüren sağanak nedeniyle zaman zaman kısmi elektrik kesintileri de yaşanıyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde kuvvetli yağış sele neden oldu! Köprüler yıkıldı, araçlar sürüklendi

 

3 NOKTADA YOL TRAFİĞE KAPANDI

Öte yandan, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Gavur Deresi'nin taşması nedeniyle oluşan sel sonucu, 3 noktada yol trafiğe kapandı. Kumluca ilçesinin Kemer ilçesi istikameti çıkışı ile Kumluca-Finike kara yolu ve Altınyaka Mahallesi kesişiminde ulaşım sağlanamıyor. Bölgede, ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Antalya'da gece etkisini artıran şiddetli yağış, Demre ilçesinde de hasara neden oldu. Köşkerler Mahallesi'ndeki bazı evlerin duvarları yıkıldı, yollar yıkıldı. Demre Belediyesi ekipleri, bölgeye giderek çalışma başlattı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Yüksek kesimlerin çok yoğun yağış alması; Köşkerler Mahallemiz ve İskele mevkimizde büyük hasarlara sebep oldu. Duvarları yıkan, yukarı mahallelerimizin yollarını kapatan sel felaketi ile mücadele ediyoruz" dedi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde kuvvetli yağış sele neden oldu! Köprüler yıkıldı, araçlar sürüklendi

 

BAZI YOLLAR ULAŞIMA KAPANDIK

Kumluca ilçesinde de sel nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı. Antalya- Altınyaka- Kumluca il yolunun 80- 83'üncü kilometreleri arası, Finike- Kumluca devlet yolunun 10- 15,7'nci kilometreleri arası, Kumluca- Kemer- Antalya devlet yolunun 0- 1,7'nci kilometreleri arası güzergahların ulaşıma kapandığı belirtildi.

 

"TÜM KURUMLARIMIZ TEYAKKUZA GEÇİRİLDİ"

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Kaymakamlarla irtibat halinde olduğunu aktaran Uslu, "Özellikle Kumluca'da iş yeri, ev, araç ve tarım arazilerinde ciddi zararlar var. Can kaybının olmaması; en büyük tesellimiz. Kaymakamlarımız, DSİ Bölge Müdürümüz, Karayolları Bölge Müdürümüz, AFAD İl Müdürümüz, Tarım Müdürümüz, Akdeniz Elektrik Müdürümüz ilk andan itibaren harekete geçtiler ve sahadalar. Valimiz bölgeye intikal etti, ulaşmak üzere. İlk andan itibaren İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile irtibat halindeyiz. Bölgeden gelen bilgileri kendileriyle paylaşıyoruz. Bakanlarımız ve hükümetimiz anında talimatlandırarak tüm kurumlarımızı teyakkuza geçirdiler, ilgili kurumlarımız müdahale için çaba sarf ediyorlar. Can güvenliği için vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz. Yoğun ve ani yağan yağıştan dolayı afet yaşayan Kumluca ilçemizde kriz masası oluşturuldu. Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyelerimiz, DSİ, AFAD, Karayolları, Akdeniz Elektrik, Tarım vd. ilgili kuruluşlarımız teyakkuz halinde. Gerekli müdahale ve yardım çalışmalarına oluşturulan Kriz Masası koordinasyonuyla devam ediliyor. Ben de Ankara'dan bölgeye hareket ettim. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik, yaraların tamamını saracağız inşallah. Kumluca ve Finike ilçemize geçmiş olsun" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kumluca Finike 3. Sayfa Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.