25 Nisan 2024, Perşembe

Ankara bu iddiayı konuşuyor:

Ankara bu iddiayı konuşuyor:

Erdoğan ve Bahçeli erken seçim için 30 Nisan tarihinde uzlaştı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Beştepe'de bir araya geldiği MHP lideri Devlet Bahçeli'nin doğum gününü üç hilalli pastayla kutlamıştı. İki lider arasındaki kritik zirvede seçim tarihi için ön uzlaşmaya varıldığı ve parti kurmaylarının 30 Nisan tarihi için çalışacakları iddia edildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinde seçim tarihi için 'ön uzlaşma' sağlandığı öne sürüldü. Buna göre parti kurmayları 30 Nisan için çalışacak.

 

ÜÇ HİLALLİ PASTAYLA KUTLADILAR

İkili dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin doğum gününü üç hilalli pastayla kutlamıştı. Bahçeli de Erdoğan'a 99 adet gül takdim etmişti.

 

KULİSLER HAREKETLENDİ

Normal tarihi 18 Haziran olan seçimin, erkene alınacağı kulislerde daha sık konuşulmaya başladı. Muhalefetse, önceden erken seçim isterken bu tavrından vazgeçti. CHP, nisandan sonra açıklanacak seçim kararını desteklemeyecek.

 

SEÇİM YASASI 6 NİSAN'DAN İTİBAREN UYGULANABİLECEK

Ak Parti ve MHP'nin getirdiği yeni seçim yasası da 6 Nisan'dan itibaren uygulanabilecek. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 6 Nisan'dan önce erken seçim kararı beklemediğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da seçimlerin en erken 9 Nisan, en geç 11 Haziran'a alınabileceğini yazmıştı.

 

PARTİ KURMAYLARI 30 NİSAN İÇİN ÇALIŞACAK

Bu açıklamaların ortasında Erdoğan ile Bahçeli dün bir araya geldi. Bu görüşmenin ana gündemini seçim tarihinin oluşturduğu ve 30 Nisan için 'ön uzlaşma'nın sağlandığı öğrenildi. DW Türkçe'den Kıvanç El'in haberine göre parti kurmayları 30 Nisan için çalışacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli AK Parti MHP Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.