26 Nisan 2024, Cuma

Altının değeri akıllara durgunluk verdi

Altının değeri akıllara durgunluk verdi

Emekli vatandaşın çamurlu toprak içerisinde bulduğu altının değeri akıllara durgunluk verdi

 

Birleşik Krallık'ta evinin yakınlarında metal dedektörle arama yaptığı sırada çamurlu toprağın içerisinde altın ve pırlanta karışımı bir yüzük bulan emekli David Board, söz konusu yüzüğün zengin bir toprak sahibinin karısına ait ve değerinin yaklaşık 840 bin TL(38 bin sterlin) civarı olduğunu öğrendi. Yüzüğün satılmasından elde edilen gelir David Board'a verilecek.

Birleşik Krallık'ta yaşayan 69 yaşındaki David Board,Dorset, Bowling Green'de arkadaşıyla birlikte metal dedektör ile arama yapmaya başladı. Bir süre sonra ikilinin dedektörleri sinyal vermeye başladı.

 

ÇAMURUN İÇERİSİNDE GÖRDÜ

David Board, çamurun içerisindeki plastik bir poşete konulmuş altın yüzüğü görünce hemen yanına aldı. Yüzüğün değerinden habersiz olan adam, daha sonra yapılan incelemelerde yüzüğün ne kadar önemli olduğunu öğrendi.

14. YÜZYILDAN KALMA

Uzmanlar tarafından yapılan incelemede yüzüğün 14. yüzyıldan kalma olduğu tespit edildi. Ayrıca söz konusu yüzüğün işlemelerinin o dönem zengin toprak sahiplerinin eşlerine hediye ettikleri yüzüklerle aynı olduğu belirlendi.

 

DEĞERİ DUDAK UÇUKLATTI

Yüzüğün kültürel değerinin yanı sıra maddi değeri de dudak uçuklattı. İncelemelerin ardından yüzüğün değerinin 840 bin TL(38 bin sterlin) civarı olduğu belirlendi. Yüzüğün satışından elde edilecek gelir, emekli adam ve arkadaşına verilecek.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Birleşik Krallık Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.