19 Nisan 2024, Cuma

AK Parti'den ilk açıklama geldi

AK Parti'den ilk açıklama geldi

MHP lideri Devlet Bahçeli ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı iddialarıyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bunların hepsi kulistir, yani dedikodudur. Şu anda tek bir önceliğimiz var. Cumhurbaşkanımızın açık ara tekrar seçilmesidir. 14 Mayıs seçimi Türkiye'nin önünü açacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk'de yayınlanan 'Özel Röportaj' programında Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, son dönemlerde kulislerde dillendirilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı iddialarına da yanıt verdi.

 

"SİYASET DEDİKODU İLE YÖNLENDİRİLMEZ"

Bahçeli ve Fidan'la ilgili iddialara ilişkin Kurtulmuş, "Bunların hepsi kulistir, yani dedikodudur. Siyaset dedikodu ile yönlendirilemez. Şu anda tek bir önceliğimiz var. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak ve Parlamentoda Cumhurbaşkanımızın elini rahatlatacak bir çoğunluk sağlamaktır" açıklamasında bulundu.

 

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR ile görüşmelere ilişkin konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi: "Yeniden Refah ve HÜDA PAR ile görüşmeler sürüyor. Cumhur İttifakı'nın kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman pazarlık masası olarak görülmedi. Ortak hedeflerde buluşuldu. Önümüzdeki yüzyılı Türkiye Yüzyılı hedefiyle bir araya gelindi. Şu cumhurbaşkanı yardımcısı olacak vs. bir takım koalisyon pazarlıkları olmadan yolumuza devam ediyoruz. Bu asla bir koalisyon pazarlı değildir, asla olmayacaktır. Bundan sonra yeniden katılacak partiler de bu ittifaka oy verecekleri zaman, biz ortak hedeflerde bir araya geleceğiz.

 

"BURADA BİR KOALİSYON PROTOKOLÜ HAZIRLANIYOR DEĞİL"

Şu anda yeniden tesis edilmiş, bir merkez siyaseti var. Bunun gövdesi de AK Parti'dir. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili 'ben de varım diyen' ve ilkeler bunu ilkeler bazında ifade eden herkese kapılar açıktır. Yeniden Refah Partisi kendi politikası olan bir siyasi partidir. Görüşlerine saygı duyarız. Burada bir koalisyon protokolü hazırlanıyor değildir. Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını açmak için arkadaşlarımız kararını vereceklerdi."

 

6284 TARTIŞMASI

Yeniden Refah Partisinin 6284 numaralı kanunun kaldırılmasına ilişkin şartı sorulan Kurtulmuş, "Bu konuların tartışıldığı bir zemin yok. Partilerin seçime yönelik bir ittifak çalışması içindeyiz. Bu partilerden de olumlu yaklaşımlar görüyoruz. AK Parti'ni tavrı, tarzı bellidir. Kadının her türlü tehlikeden uzaklaşması için her türlü tedbiri alırız. Programımız ortadadır. Bu konular AK Parti'nin gündemi değildir, bu seçimin gündemi değildir. Yeniden Refah ile bu görüşmelerin olumlu sonuçlanacağını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Numan Kurtulmuş Devlet Bahçeli Hakan Fidan Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.