25 Nisan 2024, Perşembe

AFAD Paylaşıp geri çekti

AFAD Paylaşıp geri çekti

Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından, deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riski olduğunu belirten AFAD, uyarısını geri çekti. AFAD, "Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısı üzerine tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, Kandilli Rasathanesi ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremin en fazla hasar verdiği Hatay'da 2 büyük deprem daha meydana geldi. Defne ilçesinde 6.4, Samandağ'da ise 5.8 şiddetinde sarsıldı.

 

AFAD'DAN KRİTİK UYARI

Çevre illerde de hissedilen depremler büyük paniğe neden olurken, Afad'dan kritik bir uyarı geldi. Afad, deniz seviyesinin yükselme riskine karşı vatandaşların sahil şeridinden uzak durmasını istedi. Açıklamada, "Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm'ye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." ifadelerine yer verilirken, AFAD uyarıyı bir süre sonra geri çekti.

 

"UYARI DEĞERLENDİRMELER SONUCUNDA KALDIRILDI"

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi: "Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısı üzerine tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, Kandilli Rasathanesi ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır."

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hatay AFAD Güncel Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.