28 Mart 2024, Perşembe

Acı ama bu bir rekor!

Acı ama bu bir rekor!

744 bin nüfuslu Afyonkarahisar'da 2022 yılında yaklaşık 550 bin hasta devlet hastanesinin acil servisine başvurarak adeta bir rekora imza atarken, hastane başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran "Rakamlara bakılarak kent nüfusunun neredeyse tamamının Acil Servis'e geldiği şeklinde yorumlanabilir" dedi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran, görev yaptığı hastanenin 2022 yılı hasta başvuru rakamlarını açıkladı.

 

"ACİL SERVİSE GELENLER POLİKLİNİĞE GELENLERDEN FAZLA"

Dr. Duran, 2022 yılında Acil Servis'in en az hastane poliklinikleri kadar yoğun çalıştığına dikkat çekerek, rakamların çok fazla olduğunu vurgulayarak, "2022 yılında Acil Servis'e, polikliniğe göre daha fazla hastanın geldiğiniz görüyoruz. 2022 yılında Acil Servis'e gelen 550 bin hasta var. Rakamlara bakılarak kent nüfusunun neredeyse tamamının Acil Servis'e geldiği şeklinde yorumlanabilir" dedi.

 

"BAŞVURANLARIN ÇOĞU GRİBAL ENFEKSİYONLU HASTALAR"

Acil Servis'e en çok hangi hastaların ve hangi saatler arasında başvurduğunu da kaydeden Dr. Duran şunları söyledi; "Acil Servis'te özellikle akşamüzeri yoğunluk oluyor. 16.00 ile gece 23.00'a kadar ciddi bir yoğunluk olmakta, bizde buna göre oradaki personel ve gerekli ekipmanları ayarlamaktayız. Acil Servis'e başvuran hastalara baktığımızda ise daha çok 'Acil Servis'e başvurmaması gereken' ayaktan hasta dediğimiz ve büyük çoğunluğu gribal enfeksiyonlu hastaların başvurduğunu görüyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Devlet Hastanesi Acil Servis Karahisar Sağlık Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.