25 Nisan 2024, Perşembe

6 aylık sıfır bina çöker mi, bu nasıl bir vicdan

6 aylık sıfır bina çöker mi, bu nasıl bir vicdan

Yaşadığı acıyı yaşlı gözlerle anlatan depremzede isyan etti: 6 aylık sıfır bina çöker mi, bu nasıl bir vicdan

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde çok sayıda yeni bina yerle bir olurken, duruma isyan eden bir depremzedenin sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Konuşurken gözleri dolan depremzede vatandaş, "6 aylık sıfır bina çöker mi ya? Bu nasıl bir vicdan, nasıl bir merhamet. Bu para hırsı nereye kadar bizde. Bu insanlar nasıl yaşayacaklar. Ortalık kış, hava soğuk. Küçük çocuklarımız var" sözleriyle tepki gösterdi.

 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde ağır hasara yol açtı. Depremlerde dayanamayan çok sayıda yeni bina yerle bir odu, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

En büyük yıkımın yaşandığı kentlerin başında gelen Hatay 6.4 ve 5.8'lik depremlerle de sarsılınca şehirdeki hasarlı binanın birçoğu yıkıldı. Bölgedeki depremzedeler zorlu şartlar altında yaşamaya çalışırken, bir vatandaşın isyanı sosyal medyanın gündemine oturdu.

 

"6 AYLIK SIFIR BİNA ÇÖKER Mİ?"

Yıkılan binanın 6 aylık olduğunu söyleyen depremzede vatandaş, "6 aylık sıfır bina çöker mi ya? Bu nasıl bir vicdan, nasıl bir merhamet. Bu para hırsı nereye kadar bizde. Bu insanlar nasıl yaşayacaklar. Ortalık kış, hava soğuk. Küçük çocuklarımız var" dedi. Konuşurken gözleri dolan depremzedenin tepki gösterdiği o anlar sosyal medyada kısa sürede yayıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kahramanmaraş Antakya Deprem Hatay Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.