19 Nisan 2024, Cuma

2 bin 300 tonluk altın rezervi tehlikede! Rusların planı suya düşebilir

2 bin 300 tonluk altın rezervi tehlikede! Rusların planı suya düşebilir

Rusya, Ukrayna işgali nedeniyle ağır yaptırımlara hedef oldu. Yaptırımların altından kalkmak ve ekonomisini ayakta tutmak için sahip olduğu altın rezervine bel bağladığı belirtilen Rusya'nın bu planı beklendiği gibi gitmeyebilir. Uzmanlar 2 bin 300 tonluk Rus altınını bekleyen tehlikeye dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna savaşının sonucu ne olursa olsun, Rusya'nın mutlak galibiyet elde edemeyeceği ortada. Ekonomistlerin görüşlerine göre Batı'dan Rusya'nın ekonomisini hedef alan yaptırımlar ülkeye orta ve uzun vadede zor günler yaşatacak. Üstelik Rusya'nın 2 bin 300 tonluk altın rezervini de değerlendirememesi olasılıklar dahilinde.

Savaş nedeniyle Rusya'yla diğer ülkeler arasındaki ticarette dengeler kritik düzeyde değişecek. Uzmanlara göre sert eleştirilerin ve tepkilerin odağındaki Rusya ile ticaret yapmaktan çekinecek. Ayrıca mevcut yaptırımlar kapsamında yurtdışındaki dolar ve euro rezervleri bloke edilen Rusya altın rezervlerine güvense de Rusya'dan ticarette altın kullanımına da yeni yaptırımlar uygulanması öngörülüyor. Bu nedenle Rusya'nın dev altın rezervi beklendiği üzere ülkenin ayakta tutamayabilir.

 

Öte yandan ABD'de Rusya'nın ticaret hacminde önemli bir yer kaplayan Çin, Hindistan gibi Batı dışındaki ülkelerle ticaretinin önüne geçmek için de hazırlıklar yapıldığı belirtiliyor. Bu da Rusya'yı elini daha da dara düşürecek bir durum olarak görülüyor.

 

Uzmanlar Rusya'nın 140 milyar dolar değerindeki altının boşa çıkacağının altını çiziyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

2 bin 300 tonluk altın rezervi tehlikede! Rusların planı suya düşebilir

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.